22.05.2022 |

DEL 15 AL 19 DE JUNY

Lola Casas, Paula Bonet i Jordi Bartolí, caps de cartell de l''Encontats, el Mercat del Conte i el Llibre Il·lustrat'

Aquesta trobada dels amants dels llibres i la lectura arriba a la seva 7a edició

Paula Bonet
Paula Bonet
Lola Casas, Paula Bonet i Jordi Bartolí, caps de cartell de l''Encontats, el Mercat del Conte i el Llibre Il·lustrat'

Balaguer tornarà a ser l'epicentre del món dels contes, les històries i la fantasia del 15 al 19 de juny, tot acollint la 7a edició de l''Encontats, el Mercat del Conte i el Llibre Il·lustrat'.

Els dies previs a la trobada se celebra la 2a Jornada Professional d’Il·lustració i Disseny Gràfic Ciutat de Balaguer, amb l'objectiu de realçar la feina d’aquest col·lectiu oferint un punt de trobada i aprenentatge.

Enguany hi participaran els il·lustradors Paula Bonet, que també protagonitzarà l’espectacle per a adults el dissabte a les 22.00 hores 'Quema la memoria', amb The New Raemon; en Miguel Bustos, Jordi Bartolí, Mireia Pujol i Matías Tolsà i els autors del cartell d’aquesta edició, Guido Ferro i Vero Gatti

L’'Encontats' arrencarà el 15 de juny amb la jornada adreçada als professionals que treballen a les biblioteques públiques de la província de Lleida.

El fotoperiodista Jordi Bartolí serà l’encarregat de dur a terme la xerrada inaugural de la 2a Jornada d’il·lustració apropant-nos la figura del seu oncle. També el dijous, es podrà veure la pel·lícula 'Josep' i s’inaugurarà l’exposició 'L’exili com a herència, Fotografies i dibuixos de Jordi Bartolí i Josep Bartolí'.

A partir de dijous i fins dissabte, la programació se centrarà en l’àmbit de la il·lustració i es podrà gaudir de diferents tallers, xerrades i espectacles, incorporant un any més, la celebració de la Nit de Llegendes organitzada pel Museu de la Noguera.

Aquest any, com a novetat, la Nit de les Llegendes tindrà lloc al Castell Formós i hi participaran la narradora Patricia McGill i l’il·lustrador Matías Tolsà

El diumenge 19 de juny acabarà amb la gran festa familiar al voltant del món dels contes, mantenint una gran presència de parades d’editorials i llibreries especialitzades en la publicació de llibres infantils, il·lustradors i artesans, i incorporant la presentació de novetats editorials a la carpa literària.

L’Encontats retorna als carrerons i les placetes repartint les diferents activitats entre la Plaça Mercadal, la Plaça del Pou i el Carrer Velluters, recuperant així l’encant dels espais del centre històric de la ciutat que van veure néixer l’Encontats.

Pel que fa a l’apadrinament, i mantenint la figura de l’escriptor per potenciar la vessant més narrativa d’aquesta jornada, en aquesta edició Pep Molist farà entrega de la vara a Lola Casas, mestra i escriptora

Lola Casas, Paula Bonet i Jordi Bartolí, caps de cartell de l''Encontats, el Mercat del Conte i el Llibre Il·lustrat'
comentaris