22.05.2022 |
Territoris.cat

La Marxa de la Boira de Penelles recorrerà els paratges de regadiu

foggy-mountain-978844
La marxa se celebrarà el proper 12 de gener, i constarà de dos recorreguts - Unsplash
La Marxa de la Boira de Penelles recorrerà els paratges de regadiu

La boira pot resultar molt freda, melancòlica i fins i tot molesta per aquells qui no hi estan avesats. Amb tot, aquest fenomen hivernal també és apreciat i esperat cada any per moltes persones, que l'identifiquen com un tret característic del territori ponentí.

Des de fa 6 anys, a Penelles s'organitza la Marxa de la Boira, una marxa de caire no competitiu que està inclosa dins del circuit de marxes saludables de Ponent marxa.cat i que recorre els municipis de Penelles, Montgai i Bellmunt d’Urgell. Se celebrarà el proper 12 de gener, i constarà de dos recorreguts, un de 13 km i 343 metres de desnivell positiu; i un altre de 22 km, amb 534 metres de desnivell positiu. Ambdós transcorren per camins de terra i tenen la sortida i l’arribada a Penelles, concretament al passeig de Josep Prenafeta, sota l’apadrinament dels gegants de la població, segons ha explicat Roger Tutusaus, representant de Boira Experience, en l'acte de presentació d'aquest divendres de la marxa. L’organització ha previst la sortida de la marxa llarga a les 9.00 hores, i a les 9.30, la marxa curta.

Els avituallaments seran amb productes de quilòmetre zero, i l'organització donarà un detall sostenible als participants, emmarcat dins de #projectereforestacióponent

                  L'organització en l'acte de presentació de la 6a Marxa de la Boira mostrant els cartells de l'edició.

Els participants podran gaudir de llocs poc coneguts dels municipis recorreguts, de les grans extensions de regadiu de la comarca de la Noguera, així com la visita d’unes trinxeres de la Guerra Civil i els famosos grafits d’art rural de la població. En l'acte de presentació, l'alcalde de Penelles, Eloi Bergós, ha reivindicat el paisatge de la zona i el seus potencials, i ha expressat que aquesta marxa ajudarà a donar a conèixer la Serra de Bellmunt-Almenara, el canal d’Urgell, el castell del Remei, Montgai i Bellmunt.

El nou disseny de la samarreta, 1 € del que es recapti anirà també destinat a aquest projecte

La marxa, com ha manifestat durant la presentació Irene Barón, també representant de Boira Experience, aposta per un projecte de reforestació, per la qual cosa es lliurarà a cada participant una alzina que poden emportar-se, o bé plantar-la en un indret del municipi de Penelles en data encara per determinar, per ajudar a la sostenibilitat de l’ecosistema. Paral·lelament, es farà una donació entre assistents i participants d’ajut a aquest projecte de reforestació. La cursa, de caire itinerant, espera arribar als 700 inscrits. Els atletes poden fer la marxa corrent o caminant.

La Marxa de la Boira de Penelles recorrerà els paratges de regadiu
comentaris