Més de 300 escolars s’introdueixen en el món de la màgia a Montgai

Comença la 8a edició de la Fira de la Màgia al Carrer, que s'allargarà fins diumenge amb 80 passes de mig centenar d'espectacles

Montgai magic interior
photo_camera El taller de màgia ha servit per donar el tret de sortida a una nova edició de Montgai Màgic

Un total de 310 alumnes de les escoles La Noguera de Balaguer, Les Arrels de Mollerussa, Miret i Sans d’Organyà i de la ZER El Romaní han participat aquest dijous a Montgai en tallers de màgia que han servit per donar el tret de sortida a la 8a edició de Montgai Màgic, la Fira de la Màgia al Carrer.

En els tallers, a càrrec de Shado Magia, els escolars d’entre 3 i 12 anys han après alguns trucs senzills com el dels clips enamorats o el de tallar un globus i reconstruir-lo. Seguidament han gaudit d’un espectacle d’animació i de jocs tradicionals de fusta gegants.cartell montgai texte

Montgai Màgic celebra la seva 8a edició fins diumenge. Aquest divendres es repetirà l’organització, juntament amb la Federació ALLEM, d’una sessió de màgia adreçada a persones amb discapacitat. Uns 200 joves i monitors d’una desena de centres de la demarcació de Lleida podran gaudir d’una xocolatada i d’un taller i un espectacle de màgia.

Durant el cap de setmana, Montgai acollirà l’actuació de mig centenar de mags procedents de diferents punts de l’Estat espanyol, que oferiran una vuitantena d’espectacles en 12 escenaris que s’habilitaran al nucl urbà de la població.

En aquesta edició de Montgai Màgic destaca l’obertura del certamen cap al mentalisme. També cal remarcar que la inauguració, dissabte a les 6 de la tarda, anirà a càrrec del duo Kybalion, format per una russa i un argentí, que oferirà una demostració de Quick-change, que consisteix a canviar completament d’indumentària en dècimes de segon.

L’actuació estrella del certamen, dissabte a les 8 del vespre, la farà el campió mundial Raúl Black amb el seu espectacle de grans il·lusions Hurricane.

Dir també que amb l’objectiu de professionalitzar el certamen, hi haurà un espectacle i una conferència exclusius per als mags participants que anirà a càrrec de Daniel Collado, actual campió del món.

El cap de setmana, de les 10 del matí i fins passada la mitjanit, Montgai s’omplirà d’il·lusió on els mags amb els seus jocs de cartes, les varetes i les txisteres tindran el protagonisme. Al matí la jornada començarà amb l’obertura del mercat màgic i els tallers per als petits que organitza l’Associació de Mags i il·lusionistes  de Lleida (AMIL).

Entre les novetats s’ha de destacar la instal·lació d’una carpa màgica i l’organització d’un taller infantil de CelloGraff a càrrec de l’artista lleidatana Fil i Lily Brik.

Montgai Màgic es completarà amb un mercat de productes artesans i alimentaris que comptarà amb una quarantena d’expositors. Així mateix, els interessats en acampar a Montgai durant el cap de setmana poden fer-ho, ja que l’Ajuntament ha habilitat el recinte de les piscines municipals.

Montgai Màgic convida a mags no professionals que volen demostrar les seves habilitats, així com a representants artístics que volen descobrir cares noves i a mags professionals.

Comentaris