El tancament de l'escola Àngel Guimerà de Balaguer mobilitza la ciutadania

Reunió entre la directora de l'escola Àngel Guimerà de Balaguer i les famílies
photo_camera Reunió entre la directora de l'escola Àngel Guimerà de Balaguer i les famílies

Aquest dimecres les famílies dels alumnes de l'escola Àngel Guimerà de Balaguer, van mantenir una reunió amb la directora de l'escola per analitzar la proposta de tancament que preveu el departament d'Educació i l'Ajuntament, amb l'argument de lluitar contra la segregació escolar a la capital de la Noguera. La intenció de les administracions és tancar el centre educatiu de forma progressiva a partir del pròxim curs 2020-2021, en el qual ja no s'oferiria P3.

Segons el sindicat CGT, les famílies cada cop estan més indignades amb l'anunci del tancament progressiu de l'escola i que ja estan valorant mobilitzacions

El grup del PSC a l'Ajuntament de Balaguer reclama que s'eviti el tancament de l'escola Àngel Guimerà, una decisió que si s'acaba duent a terme pot portar a agonitzar el centre històric de la ciutat, segons la formació. Per això, el PSC ha registrat una moció d'urgència en aquest sentit per tal que sigui debatuda i aprovada en el Ple de l'Ajuntament de Balaguer d'aquest dijous.

Pancarta penjada a l'escola Àngel Guimerà de Balaguer contra el tancament del centre educatiuEl portaveu socialista al consistori, Carlos García, ha denunciat la manca d'informació que hi ha hagut amb la decisió unilateral per part del Departament d'Educació i de l'Ajuntament de tancar l'escola, sense consultar ni informar prèviament les famílies afectades.

Aquesta opacitat demostra, un cop més, la irresponsabilitat del govern, posant en perill un model d'escola pública catalana que ha de ser garant de la integració i igualtat d'oportunitats

García ha reclamat el suport de tots els grups polítics municipal a l'hora de rebutjar les intencions d'Educació de tancar l'escola Àngel Guimerà, centre que el PSC considera clau per a la cohesió i desenvolupament del centre històric. A més, els socialistes demanen crear una taula de treball amb totes les administracions implicades, sindicats, AMPA, claustre de professors, entre altres agents, per buscar una solució i desenvolupar un nou projecte educatiu que garanteixi el futur del centre.

Comentaris