Montgai Màgic oferirà més de vuitanta espectacles aquest cap de setmana

IMG_8415
photo_camera Els més petits protagonistes del Montgai Màgic

Aquest dimecres s'ha presentat Montgai Màgic, un certamen que enguany se centra en la màgia còmica i que aquest cap de setmana arribarà a la novena edició, oferint més de vuitanta espectacles per a tots els públics a càrrec d’una cinquantena de mags. L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde de Montgai, Jaume Gilabert; del president de l’Associació de Mags i Il·lusionistes de Lleida (AMIL), Joan Gomis; i del director del Montgai Màgic, Xavi Pérez (Mag Reivax).  

21587003_10215168254268313_2820024574794889686_oEls més de vuitanta espectacles programats es desenvoluparan en una dotzena d’escenaris distribuïts per tot el poble. A aquest xifra, cal afegir-hi els que puguin oferir els mags que arribin a darrera hora en aquesta localitat de la Noguera i que actuïn malgrat no figurar en el programa, atès que Montgai Màgic sempre està obert a aquestes propostes, segons ha explicat Gilabert, que ha destacat que enguany el certamen se centrarà en “la màgia còmica”. En aquest sentit, Xavi Pérez ha afegit que dissabte i diumenge, “sempre coincidiran un mínim de quatre propostes per tot el poble, i en alguns moments podran arribar a ser vuit o nou”. 

Tot i que el gruix del certamen arribarà el dissabte i el diumenge, Montgai Màgic tindrà dos jornades prèvies que serviran per obrir boca i que ja són una tradició: el dijous, amb una sessió de màgia amb Màgia Pym, adreçada a un 300 escolars de la comarca, i el divendres, amb màgia solidària amb Magicolandia, pel col·lectiu ALLEM, una agrupació d’entitats socials, sense ànim de lucre, dedicades a la prestació de serveis de suport per a les persones amb discapacitat. 

Organitzat per l’AMIL, l’Ajuntament de Montgai  i Amics de la Màgia, amb el suport de la Diputació de Lleida, aquest certamen va nàixer l’any 2009 amb la finalitat de promocionar els artistes i companyies que es dediquen a la màgia. Els participants provenen d’arreu de l’Estat espanyol i alguns també de l’estranger, i són tant artistes debutants o novells com d’altres de ja consagrats. Per al poble de Montgai, la fira ha suposat una important promoció, no només en el sector de la màgia, sinó també per tots els visitants que arriben atrets per aquests espectacles. 

comentaris