22.05.2022 |
Territoris.cat

Balaguer retorna a l'Edat mitjana amb una setantena d'activitats

14886186_983067368466666_948789165_n
Seguici medieval nocturn a l'Harpia de Balaguer
Balaguer retorna a l'Edat mitjana amb una setantena d'activitats

Balaguer tornarà al passat del 14 al 16 de setembre amb la festa Harpia que enguany celebrarà la seva vuitena edició. Durant tres dies es podrà gaudir d'una setantena d'activitats a més del mercat medieval i la recreació d'un campament al Parc de la Transsegre. La temàtica d'enguany serà la mort, un tema molt important a l'Edat mitjana i que esdevindrà el fil conductor de la festa.presentacio harpia 2018

Per escalfar motors, durant la setmana de la festa es realitzaran activitats prèvies com l'assaig del Ball de la Galop, que es ballarà durant la festa, o la xerrada Els rituals de mort al llarg de la història segons les col·leccions del Museu de la Noguera, que es durà a terme el dijous 13 al museu.

El tret de sortida serà el divendres 14 amb el muntatge del campament medieval durant tota la tarda al Parc de la Transsegre. A la nit, el Museu de la Noguera acollirà la presentació d'un brodat del segle XIV restaurat recentment, seguit de la visita teatralitzada de la Maria Bullfarines i l'Esperanceta de Casa Gassià.

El dissabte 15 obrirà amb la mostra d'oficis antics al carrer del Pont i l'obertura del campament. Durant el matí es realitzaran diferents tallers i cercaviles pel centre històric de la ciutat, així com una visita guiada a l'església de Santa Maria i cementiris antics de Balaguer. A la tarda es realitzarà una exhibició d'artilleria i es representaran diferents espectacles de dansa oriental, contacontes o esgrima escènica.harpia 2

Al vespre del dissabte tindrà lloc l'acte central de l'Harpia amb la cerimònia de preparació del cadàver del comte Ermengol X, al campament medieval, i el seguici funerari fins a la plaça del Mercadal. Un cop arribats al lloc, es llegirà el testament del comte i es farà la ballada i l'encesa de l'Harpia davant les autoritats de la cort. L'espai gastronòmic Les Tavernes, a la mateixa plaça del Mercadal, acollirà durant la nit els concerts de Els Joglars de la Bota i Cronistes.

El diumenge seguiran els tallers i les cercaviles, a banda dels espectacles com la gran batalla campal entre diferents grups de recreació medieval o les danses orientals. A les 13 hores tindrà lloc la ballada popular de La Galop de Balaguer a la plaça del Mercadal, espai que també acollirà la clausura a ritme de batucada a les 8 del vespre.

Cal recordar que, amb la col·laboració de l'Associació de Comerciants de Balaguer, s'ha organitzat un sorteig d'un cap de setmana a l'Edat Mitjana per a dues persones, fent vida durant tota la festa al campament medieval gaudint de totes les activitats promogudes pels diferents grups de recreació que s'hi aplegaran.

Balaguer retorna a l'Edat mitjana amb una setantena d'activitats
comentaris