27.11.2021 |
Territoris.cat

AQUEST ÉS EL PERSONATGE NADALENC MÉS INCLUSIU, QUE AQUEST ANY S'HA ENCARREGAT DE L'ENCESA DELS LLUMS

Balaguer té un nou personatge nadalenc: la Polsim

L'encesa dels llums de Nadal ha donat el tret de sortida a les Festes i l’inici de les campanyes comercials de la ciutat, amb sinergies entre restauració i comerços sense precedents
L'encesa dels llums de Nadal amb la Polsim a Balaguer - Paeria de Balaguer
L'encesa dels llums de Nadal amb la Polsim a Balaguer - Paeria de Balaguer
Balaguer té un nou personatge nadalenc: la Polsim

Balaguer ha donat el tret de sortida de les Festes de Nadal amb l’encesa de llums aquest passat divendres amb la rebuda del Polsim a la plaça del Mercadal, un personatge que forma part d’aquest nou relat que des de fa dos anys la Paeria està introduint en la cavalcada de Reixos.

La Polsim ha encès l'estel de Nadal, l’arbre del mig de la plaça i la resta dels llums de la ciutat

Aquesta és una de les novetats d'aquest any, la introducció del personatge Polsim, que tot i que l'any passat ja va ser present el dia de Reis, aquest any és l'encarregat de l'encesa de llums de Nadal i en simbolitzar la llum, la personalització de l’Estel. Aquest personatge, juntament amb les patgesses, que vindran a la ciutat la setmana següent en el marc del Mercat de Santa Llúcia, volen construir un relat per travar el discurs de Nadal a la capital, lligat amb les campanyes comercials o les activitats paral•leles que es puguin fer.

En l’acte de l'encesa dels llums de Nadal també ha participat el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal i un representant de les associacions de comerciants Balaguer ACB 2021 i del Centre Històric.  Amb l’encesa dels llums es dona el tret de sortida als actes de Nadal i les campanyes comerciants de la ciutat. 

Aquest Nadal tots sumem! és l’eslògan de la campanya que vol sumar la unió i esforç entre l’Associació de Comerciants de Balaguer ACB i el gremi de la restauració de la ciutat. L’objectiu és donar suport als sectors més afectats per la crisi sanitària, ja que un dels més castigats ha estat, precisament, el sector de la restauració.

Amb la campanya es pretén donar importància i visibilitat als sectors comercials i de la restauració com a motor econòmic de la ciutat i ajudar a la seva reactivació

Una manera d’ajudar a reactivar el sector comercial, de serveis i de restauració serà reinvertint el premi que dona cada any per Nadal l’Associació de Comerciants ACB i que aquest any consta d’un sorteig de 3.000€ en vals de consumició i compra. Aquests vals es podran gastar en establiments ACB, bars, cafeteries i restaurants adherits a la campanya. El sorteig d’aquests vals es farà entre totes les compres i consumicions als establiments adherits a l’ACB que es facin entre el 4 de desembre fins el 6 de gener 2021. La intenció és crear una sinèrgia entre comerç i restauració, de manera que les compres premiades del comerç, ho siguin amb vals per anar a la restauració i viceversa. 

Juanjo Farré ha fet una crida als ciutadans de Balaguer a "animar-se a participar de la campanya, i més ara que amb l'ajornament del canvi de fase, la gent de comarca no podrà venir al Mercat de Santa Llúcia". 

Pel que fa als establiments del centre històric de Balaguer, han previst una campanya comercial sota el lema Aquest Nadal tapes gratuïtes!. Els comerciants d’aquesta part de la ciutat han cregut oportú crear ambient per poder ajudar també els sectors que han estat tancats a causa de la pandèmia. Així, amb les compres que facin els clients se’ls obsequiarà amb vals per gaudir d’una tapa creada amb l’especialitat de cada restaurant i bar. Les diferents tapes es podran degustar a: Lo Bistro de Cal Pepito; Les 3 Bruixes; A foc lent i a Vinea vins, segons ha detallat l’Associació de Comerciants del Centre Històric.

Cristina Bonet recordava que la intenció de la campanya "és ajudar als restauradors associats del centre històric, alhora que es crea ambient a la zona".  

Per la seva banda, des de la Paeria també han adaptat de forma gràfica al context de les properes festes del Nadal la campanya trobahoabalaguer.cat, segons ha explicat el paer de Comunicació, Arnau Torrente, que diu que l’objectiu és poder ajudar a sumar i empènyer “aquest discurs i univers propi que hem elaborat del Nadal a Balaguer”.

El tradicional mercat de Santa Llúcia

Pel que fa als actes organitzats des de la Paeria, Balaguer celebrarà el Mercat de Santa Llúcia el diumenge 13 de desembre. 
El Mercat es farà a la Plaça Mercadal, un espai més ampli que els carrers del centre històric, i que podrà acollir activitats paral•leles sense provocar aglomeracions. Aquestes activitats inclouen algunes accions musicals per tal de donar ambient a l’entorn, com serà una “Marching band” a càrrec del grup  The Hot Pickles Quintet que inundaran de ritmes de swing la plaça a les 12 del migdia, hora del vermut.  

Per als infants, a les 17.30 h arribaran les tres patgesses Albaflor, Dolldargent i Ditsdeseda, encarregades de rebre tots els nens i nenes que ho desitgin. L’escenari d’aquesta arribada serà a la plaça del Pou  i tothom que vulgui saludar-les haurà de reservar prèviament lloc al web municipal.

A les 18.30 h tindrà lloc un concert de música de nadales en un format molt especial: Marina, Capi i Marta interpretaran les nadales des balcó de la paeria de Balaguer. 
 

Balaguer té un nou personatge nadalenc: la Polsim
comentaris