Del 20 al 23 de juliol

Àger estrena el seu Festival Internacional de Cinema

La col·legiata romànica de Sant Pere d'Àger serà la seu del certamen, que comptarà amb 15 curtmetratges a la secció oficial de la competició i dos d'ells seran premiats amb dotació econòmica

Les visites guiades del 2019 a la Col·legiata de Sant Pere d'Àger - Foto: cedida per l'Ajuntament d'Àger
photo_camera Assistents a les visites guiades de la Col·legiata de Sant Pere d'Àger - Foto: cedida per l'Ajuntament d'Àger

Silendum Films i l'Ajuntament d'Àger impulsen el Festival Internacional de Cinema d'Àger (FICdÀ), un certamen que neix amb la voluntat d'esdevenir punt de trobada cinematogràfica estival al cor de la serra del Montsec, declarada Geoparc Mundial per la Unesco i Reserva Starlight. La primera edició se celebrarà del 20 al 23 de juliol a la col·legiata romànica de Sant Pere d'Àger i comptarà amb una secció oficial de 15 curtmetratges a competició, tots ells de temàtica social, que es projectaran entre sessions de cinc títols cadascuna. A la secció paral·lela 'Joves 72 hores' competiran curtmetratges realitzats per alumnes dels centres escolars de Balaguer i Tremp que rodin els seus films en tres dies.

El festival està dirigit per Albert i Marcel Carbó de Silendum Films i atorgarà sis premis a la seva gala de cloenda, dos d'ells amb dotació econòmica: el del jurat, que integraran sis personalitats de reconegut prestigi, i el del públic, que podrà votar després de cada sessió. Les projeccions comptaran amb els equips tècnics i artístics de les pel·lícules per apropar el cinema al públic després de cada projecció.

La col·legiata de Sant Pere d'Àger, del segle XI, serà la seu del certamen i oferirà una nova i original manera de veure el cinema: un espai singular, on els espectadors gaudiran d'una pantalla integrada en un dels conjunts més importants del romànic català.

comentaris