La vuitena edició de Net. Fira del Sabó vol fomentar el reciclatge dels olis

La inauguració oficial de la fira, que tindrà lloc a les 12 del migdia, anirà a càrrec de Miquel Rodríguez, gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda

Una quinzena d'expositors participen an Net. Fira del Sabó de Motgai
photo_camera Una quinzena d'expositors participen an Net. Fira del Sabó de Motgai

cartellsab2015Montgai celebra el pròxim diumenge 24 d'abril, la vuitena edició de Net. Fira del Sabó, amb la voluntat d'obrir el certament a nous públics. Per aquest motiu s'han organitzat per primera vegada tallers adreçats als infants per tal d'introduir-los en el món del sabó i conscienciar-los de la importància del reciclatge d'olis.

L'altra novetat d'enguany és que aquesta fira monogràfica inaugurarà la remodelada plaça Prat de la Riba, que és el centre neuràlgic del certamen. També es faran tocs de campanes amb motiu de la recent restauració del campanar de l'església de la Mare de Déu de l'Assumpció.

La cita manté una quinzena d'expositors que exhibiran tot tipus de sabons elaborats artesanalment així com una trentena de paradistes del territori que oferiran una gran varietat de productes, des d'alimentació de proximitat a ornamentació i altres atractius. Net, Fira del Sabó acull els millors artesans saboners i es complementa amb atractives demostracions dels processos d'elaboració del sabó recollits al Costumari Català, des de l'arribada de la matèria primera (olis i greixos usats) amb un carro estirat per un ase, fins a la bullida d'aquests productes i l'obtenció de les preuades pastilles de sabó. L'Ajuntament de Montgai organitza aquest certamen amb l'objectiu de recuperar la tradició i fomentar aquest ofici artesanal, que a moltes llars de la població encara es practica.

La inauguració oficial de la fira, que tindrà lloc a les 12 del migdia, anirà a càrrec de Miquel Rodríguez, gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM).

Comentaris