19.01.2022 |

La Noguera tornarà a acollir aquest estiu la proposta participativa JoVa

Un total de 15 municipis de la comarca s’uneixen a aquesta iniciativa, que compleix deu anys

El JoVa de la Noguera de l’edició 2020.
El JoVa de la Noguera de l’edició 2020.
La Noguera tornarà a acollir aquest estiu la proposta participativa JoVa

Els pròxims mesos de juliol i agost, la Noguera es convertirà un any més en l’escenari del projecte de Joves i Valors (JoVa), una iniciativa organitzada per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera que vol implicar al jovent de 12 a 17 anys a millorar el seu municipi.

La desena edició del projecte Joves i Valors (JoVa) arrencarà el proper mes de juliol amb una xifra de participants similar a la de les últimes edicions anteriors a la COVID-19.

El projecte consisteix a oferir al jovent la possibilitat de dur a terme activitats de voluntariat durant l’època estival per millorar espais del seu poble a partir de les seves pròpies propostes i les necessitats dels seus respectius ajuntaments.

Aquest any s’han adherit al JoVa Àger, Algerri, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Ivars de Noguera, la Sentiu de Sió, les Avellanes i Santa Linya, Montgai, Penelles, Ponts, Térmens, Torrelameu i Vallfogona de Balaguer.

A Bellcaire d’Urgell, per exemple, el jovent té la intenció de crear una pintura mural al carrer; a Àger duran a terme una campanya de reciclatge i pintaran mobiliari urbà; a la Sentiu de Sió recuperaran un corriol, a Castelló de Farfanya milloraran l’entorn natural del poble i pintaran espais públics; a Balaguer faran tasques de rehabilitació d’escoles; i a Les Avellanes i Santa Linya, Térmens, Vallfogona de Balaguer, Torrelameu, Ponts i Montgai duran a terme tasques de neteja i pintura d’espais municipals.

Pel que fa a Ivars de Noguera, desbrossaran espais verds i pintaran mobiliari urbà, i a Camarasa assumirà tasques de suport als monitors de les estades d’estiu.

En aquesta desena edició del JoVa també s’ha optat per posposar la tradicional sortida a PortAventura i, a canvi, l’Oficina Jove de la Noguera regalarà una motxilla a cada persona participant.

Les accions previstes en el marc del JoVa es duran a terme a través de grups tancats acompanyats de monitors i monitores, respectant les mesures d’higiene i seguretat establertes

La Noguera tornarà a acollir aquest estiu la proposta participativa JoVa
comentaris