La Noguera vol incrementar la recollida selectiva amb la campanya 'Estima't la natura, recicla'

El percentatge de brossa que no s'ha dipositat en el contenidor corresponent genera impropis que es comptabilitzen per penalitzar econòmicament a l'ens que gestiona la recollida

Inauguració de la campanya Estima't la natura, recicla
photo_camera Inauguració de la campanya Estima't la natura, recicla

Sota el lema Estima't la natura, recicla!, el Consell Comarcal de la Noguera ha arrencat aquest divendres una campanya de sensibilització sobre la necessitat de separar correctament les fraccions de la brossa que es genera en els municipis, Una acció que vol incidir especialment en els grans generadors, comerç, indústria i restauració.

La presidenta del Consell Comarcal Concepció Cañadell ha donat el tret de sortida a la iniciativa, acompanyada de les tècniques de l'àrea de Medi Ambient, en el decurs d'un acte en el qual s'han explicat els fonaments de la campanya que pretén aconseguir que es redueixi el percentatge d'impropis de la recollida selectiva, fent especial incidència en els grans generadors.

La presidenta Concepció Cañadell presenta la campanya Estima't la natura, reciclaEstima't la natura, recicla!, ha dut a terme les primeres accions en els municipis d'Artesa de Segre, Balaguer, Bellcaire, Ponts i Térmens, on un educador ambiental ha recorregut els carres amb una bicicleta publicitària, el que ha generat una gran expectació.

La campanya es completarà amb visites als grans generadors, bars, comerços, petites indústries, per tal d'informar-los de les seves obligacions en vers la recollida selectiva, i al mateix temps resoldre possibles dubtes i recollir suggeriments. Es duran a terme accions en els mercats setmanals de Balaguer, Ponts i Artesa de Segre, amb punts d'informació ambiental, amb l'objectiu de fer un acompanyament per resoldre problemes a la ciutadania, centrant esforços en la fracció orgànica i d'envasos plàstics.

Els residus dipositats correctament en els diferents contenidors o les deixalleries i punts verds reben tractaments adequats de recuperació. Per això poden tornar al cicle de materials, es valoren com a recursos i estalvien la necessitat de noves matèries primeres. Aquesta brossa reciclada correctament representa un retorn econòmic als municipis, que podran aplicar en el seu pressupost

La brossa que no es diposita en els contenidors corresponents es denomina impropis, i aquesta actuació incorrecta provoca que es penalitzi econòmicament a l'ens que gestiona el servei, el que pot representar un increment en les taxes de la recollida.

Comentaris