18.10.2021 |
Territoris.cat

La Paeria de Balaguer flexibilitza la pressió fiscal per afrontar els efectes del Coronavirus

La Paeria de Balaguer també té previst activar mesures en les competències educatives, i per aquest motiu el mes de març es cobrarà la meitat del rebut de les classes de música, dansa, gimnàstica rítmica i llars d'infants i que no es passaran rebuts fins que no es torni a la normalitat
Imatge del nucli antic de Balaguer
Imatge del nucli antic de Balaguer
La Paeria de Balaguer flexibilitza la pressió fiscal per afrontar els efectes del Coronavirus

La Paeria de Balaguer ha pres mesures en l'àmbit d'impostos i taxes per tal de reduir l'impacte econòmic del confinament provocat per l'epidèmia de coronavirus.

El Paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, ha explicat que aquests dies s'ha passat l'impost de vehicles de forma automatitzada, però a puntualitzat que s'allargarà quinze dies el període voluntari a totes aquelles persones que no ho tenen el rebut domiciliat.

Vidal ha explicat que estan en contacte amb la Diputació de Lleida per prendre mesures per l'IBI i s'estudia la possibilitat d'allargar terminis.

Jordi Ignasi Vidal revalida l'alcaldia de BalaguerLa Paeria de Balaguer també té previst activar mesures en les competències educatives, i per aquest motiu el mes de març es cobrarà la meitat del rebut de les classes de música, dansa, gimnàstica rítmica i llars d'infants i que no es passaran rebuts fins que no es torni a la normalitat. En el cas de la piscina, i pel fet de tractar-se d'un abonament, es retornarà la part proporcional a tots aquells usuaris que ho reclamin un cop finalitzat el període.

Pel que fa al rebut de terrasses als bars i restaurants, es descomptaran tots aquells dies d'inactivitat i tampoc es cobrarà la taxa de mercats a aquelles parades que ara no poden muntar al mercat setmanal del dissabte, com els del sector de la moda i complements. Vidal ha assenyalat que es retardaran els rebuts de l'aigua i el de residus que es passarien els pròxims mesos d'abril i maig respectivament. Aquests canvis es faran de forma que no arribin tots els rebuts alhora.

Finalment, també ha manifestat que el cànon de l'aigua de l'ACA dels dos mesos vinents tindrà una rebaixa del 50%, i que les famílies vulnerables podran sol·licitar l'aplicació de cànon zero en aquest període.

La Paeria de Balaguer flexibilitza la pressió fiscal per afrontar els efectes del Coronavirus
comentaris