Pilarín Bayés, invitada especial del 9è Gargar de Penelles

El festival, que compta amb la participació de 9 artistes, suma un tercer dia i obrirà divendres amb una nit de monòlegs

Roda de premsa de presentació del 9è Gargar de Penelles

Data de publicació: dimecres 24 d’abril del 2024, 12:25

Localització: Penelles

Autor: Anna Berga
photo_camera Presentació avui del 9è Gargar de Penelles - Foto: Anna Berga Data de publicació: dimecres 24 d’abril del 2024, 12:25 Localització: Penelles Autor: Anna Berga

Pilarín Bayés serà la invitada especial de la 9a edició del Gargar de Penelles (Noguera), el Festival de Murals i Art Rural que tindrà lloc del 3 al 5 de maig. La dibuixant pintarà un mural de 6 metres a la plaça de l'església vella, un dels punts centrals del certamen. A banda de Bayés, hi participaran 8 artistes més, 3 dels quals internacionals i 3 de les comarques de Ponent. De nou, s'hi podran veure estils diversos, des de la il·lustració fins a l'hiperrealisme passant per l'art figuratiu i l'art abstracte. Tres dels nous murals substituiran obres d'anteriors edicions i, amb les noves intervencions, el municipi superarà les 150 obres. També com a novetat, el Gargar s'allarga un dia més i obrirà divendres amb una nit de monòlegs.

Un total de 9 artistes ompliran de color les parets i diferents espais de Penelles en una nova edició del Gargar, certamen que amb prop d'una dècada de vida ha transformat aquest municipi de la Noguera d'uns 450 habitats en un gran museu a l'aire lliure on s'hi poden veure més de 150 obres.

Entre els participants, destaca la col·laboració de la dibuixant Pilarín Bayés que als seus 83 anys dibuixarà i pintarà un mural de 6 metres en una de les parets de la plaça on s'ubica el punt d'informació del festival.

"Ens fa moltíssima il·lusió la participació de Pilarín Bayés, un referent dins la il·lustració catalana que ha marcat tres generacions de catalans i de gent d'arreu del món", ha explicat el director artístic del Gargar, Jordi Solsona

ecec7bbf-aa0e-41d8-b8a4-f5296053cad6
Roda de premsa de presentació del 9è Gargar de Penelles - Foto: Anna Berga

També serà una de les edicions amb més participants de les comarques de Ponent, amb un total de 3. Es tracta dels artistes Cisco KSL de Bellpuig, i dels lleidatans Sermon i Sonia Alins. La resta de participants són Anetta Lukjano -la primera artista escandivana que participa la Gargar-, Dirty, Kogaone, Isaac Mahow i Irene López León.

D'altra banda, el certamen dona continuïtat a la col·laboració amb l'Escola d'Art Ondara de Tàrrega amb un mural col·laboratiu que elaboraran 15 alumnes i dos professors del CFGM de Revestiments Murals i d'Art Urbà.

Els artistes començaran a arribar a Penelles a partir de l'1 de maig i les noves obres hauran d'estar finalitzades el diumenge dia 4.

Desenes d'activitats

A banda de veure els artistes pintant, el Gargar s'omple el cap de setmana de desenes de propostes, com ara tallers artístics, música en viu, mercat d'artesania, espai gastronòmic i, com a novetat, una nit de monòlegs. La proposta, en col·laboració amb Cruïlla Comèdia i batejada amb el nom de Gargar Comedy, tindrà lloc el divendres 3 de maig al local social de Penelles i comptarà amb les actuacions dels humoristes Irene Minovas, Andrea Farina i Andrés Fajngold.

El Gargar mobilitza un centenar de voluntaris del municipi i s'emmarca dins les celebracions de les festes del Roser, que enguany també apadrina Pilarín Bayés. Durant el cap de setmana l'Ajuntament habilitarà un miler de places d'aparcament per als visitants.

Comentaris