15.04.2021 |
Territoris.cat

S'AMPLIEN, PERÒ, ELS AFORAMENTS D'ACTES CULTURALS I CERIMÒNIES RELIGIOSES

Prorrogades quinze dies les mesures per a la contenció de la Covid-19 a la Noguera

Imatge de Balaguer
Imatge de Balaguer.
Prorrogades quinze dies les mesures per a la contenció de la Covid-19 a la Noguera

El govern prorroga i modifica les mesures especials per la contenció del brot epidèmic de Covid-19 a municipis de la Noguera per un nou període de 15 dies, degut a la situació actual de risc de contagi. Els municipis en qüestió són Àger, Albesa, Algerri, Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d'Urgell, Bellmunt d'Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, La Sentiu de Sió, Térmens, Torrelameu i Vallfogona de Balaguer.

El risc de rebrot a la Regió Sanitària de Lleida ha augmentat sensiblement els darrers dies, fins a assolir la xifra de 174,67 i la taxa reproductiva efectiva estable és d’1,1

La pròrroga, però, augmenta els límits d'aforament en els actes religiosos i actes culturals. Seguint les indicacions del PROCICAT, els casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, han de limitar l'assistència al 50% de l'aforament (fins ara era al 33%); mentre que el límit dels actes culturals passa del 50 al 70%: activitats d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables (com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars) com a l'aire lliure, en espais públics especialment habilitats per a la realització d'espectacles públics.

 La majoria dels contagis s’estan produint en entorns familiars o de persones properes, en què es relaxen les mesures de protecció

Reforç de les mesures de prevenció

El Risc de Rebrot a la Regió Sanitària de Lleida ha augmentat sensiblement els darrers dies, fins a assolir la xifra de 174,67, a 29 de setembre. La taxa reproductiva efectiva (Rt) estable a la Regió Sanitària de Lleida és d’1,1 i d’1,2 la sensible, ambdues a data 26 de setembre. Les comarques de la Noguera, la Segarra i l’Urgell tenen un risc de rebrot molt alt, superior a 200, i Rt superior a 1: 1,15, 2,89, 1,32, respectivament (dades acumulades de la setmana del 20/09/2020 al 26/09/2020). El Segrià i les Garrigues tenen un índex de rebrot alt (superior a 100) i Rt també superiors a 1: 1,10 i 1,43 respectivament. El Pla d’Urgell té un índex de rebrot inferior a 100 i una Rt de 0,66. Per tot plegat, la situació aconsella de reduir la mobilitat tant com sigui possible.

La majoria dels contagis s’estan produint en entorns familiars o de persones properes, atès que es relaxen les mesures de protecció. En aquest sentit, es recorda que els contactes s'han de limitar,  sempre que es pugui, a les persones que integren el grup de convivència habitual, i s’insisteix en la limitació a sis persones de les trobades socials i familiars, amb les excepcions establertes. La mascareta, la distància social i la higiene de mans és imprescindible.

Prorrogades quinze dies les mesures per a la contenció de la Covid-19 a la Noguera
comentaris