La plantilla de recollida d'escombraries de la Noguera inicia una vaga

Una aturada fins divendres al no arribar a un acord per millorar el seu salari, ni signar un conveni col·lectiu digne
Vehicle de recollida de brossa de la Noguera
photo_camera Vehicle de recollida de brossa de la Noguera

La quinzena de treballadors de recollida de brossa de la comarca de la Noguera ha començat aquest dijous una vaga com a mostra de protesta perquè no han arribat a un acord per millorar el seu salari, ni signar un conveni col·lectiu digne.

Una aturada que es preveu allargar fins divendres, dia en què està prevista una mediació al Departament de Treball 

Aquesta decisió arriba després d'una llarga jornada de negociació entre les persones afectades i l'empresa Fomento de Construcciones i Contratas (FCC). La vaga ha començat a les dotze de la nit afecta el servei de tota la comarca.

Per ara, solament s'han convocat dos dies, tot i que en cas de no arribar a un acord divendres, començarà una vaga indefinida a partir de dilluns

En un primer moment, aquesta aturada en el servei estava prevista pel passat 31 d'octubre, i fins al 4 de novembre, tot i que finalment els treballadors van aturar-la in extremis després que l'empresa es mostrés disposada a negociar. Una petició que dies més tard no ha estat així.

Àrea d'aportació en un municipi de la Noguera - Ràdio BalaguerDes del Consell Comarcal de la Noguera s'ha indicat que la vaga és conseqüència d'un conflicte laboral entre l'empresa FCC i els seus treballadors, que fa anys que negocien, entre altres, el conveni col·lectiu. En aquest sentit, asseguren que des del consell no s'intervé en aquesta negociació atès que és un conflicte estrictament laboral tot i que des de l'ens s'ha treballat per encarrilar un acord entre treballadors i empresa.

Des del consell també s'apunta que Treball ha establert uns serveis mínims per tal de garantir la higiene i la salubritat de la via pública consistents en un 50% de recollida de totes les fraccions

Així mateix, es lamenten les possibles molèsties que aquesta vaga pugui originar als habitants dels trenta municipis de la comarca i confien que en breu les parts implicades arribin a un acord que permeti desconvocar la vaga.

Comentaris