Suspesa la baixada de barques de la Transsegre per la sequera

Diumenge però, es farà una 'Petita Transsegre' amb barques que baixaran pel tram urbà del Segre entre el pont de Sant Miquel i el Pont Nou, mentre que també es mantenen les actuacions de divendres i dissabte a la nit

Suspesa la baixada de barques de la Transsegre de Balaguer per la sequera - Foto: Anna Berga
photo_camera Suspesa la baixada de barques de la Transsegre de Balaguer per la sequera - Foto: Anna Berga

L'organització de la Transsegre i la Paeria de Balaguer han decidit suspendre la baixada de barques pel riu Segre a causa de la sequera. Cada any es demana a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) que s'alliberi més aigua de l'habitual, ja que degut a la poca profunditat d'algunes zones abans d'arribar al pantà de Sant Llorenç de Montgai, cal més cabal d'aigua.

Cada any es demana a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) que s'alliberi més aigua de l'habitual per poder celebrar la Transsegre

El tancament del reg del canal d'Urgell i després que tot i les pluges la situació de sequera no ha millorat, ha motivat a prendre la decisió per "responsabilitat". Diumenge però, es farà una 'Petita Transsegre' amb barques que baixaran pel tram urbà del Segre entre el pont de Sant Miquel i el Pont Nou. També es mantenen les actuacions de divendres i dissabte a la nit.

A causa de les experiència de les darreres edicions, per enguany s'havia previst una organització molt basada en la seguretat dels participants, amb mesures com polseres identificadores amb xip, controls de sortides i arribades, i mesures restrictives de consum d'alcohol a l'espai natural del riu. El motiu és, segons l'organització, la voluntat de reconduir la festa, que tradicionalment té lloc el primer cap de setmana de juliol, entenent-la com una activitat al medi natural, i evitar les "conductes incíviques" que s'haurien observat en les darreres edicions i que podrien posar en risc la seguretat dels participants.

La sequera ja va fer replantejar la possibilitat de fer baixar barques fa unes setmanes i finalment aquest dilluns s'ha pres la decisió. Es van mirar de buscar solucions alternatives, com sortir des d'altres punts del recorregut, però no es va trobar cap espai que complís les necessitats d'accés al riu.  

Comentaris