30.11.2022 |
Territoris.cat

Térmens millorarà la seguretat viària i reduirà el trànsit rodat gràcies a un nou vial acordat amb FGC

L’equip de Govern s’oposa frontalment a la supressió dels passos a nivell dels carrers Sucrera i Estació

20210104_vial_1
FGC incorporarà un nou vial d’accés al municipi sobre l’antic traçat del ferrocarril de La Sucrera - Foto: cedida per l'Ajuntament de Térmens
Térmens millorarà la seguretat viària i reduirà el trànsit rodat gràcies a un nou vial acordat amb FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha acceptat les modificacions de millora del projecte de supressió dels passos a nivell de la línia ferroviària Lleida-La Pobla al terme municipal de Térmens proposades per l’Ajuntament. FGC incorporarà un nou vial d’accés al municipi sobre l’antic traçat del ferrocarril de La Sucrera que connecta directament amb Menàrguens i que permetrà desviar l’actual volum de trànsit de pas que ha de travessar el centre neuràlgic. Es descongestionarà així de manera significativa els carrers Estació, Bellvís i Sucrera, augmentant la seguretat viària en aquesta zona. Després que fossin rebutjades les primeres al·legacions al projecte, l’Ajuntament ha condicionat la supressió del pas a nivell de la C-13 a la construcció d’aquest nou vial. 

L’alcaldessa de Térmens, Concepció Cañadell, indica que “amb aquestes modificacions al projecte, hem aconseguit els objectius que l’equip de Govern teníem clars des de l’inici de les negociacions amb FGC: que Térmens guanyi en seguretat viària i que es mantinguin oberts els passos a nivell interiors, els del carrer Sucrera i el carrer Estació”.

Avui, dilluns, 4 de gener, l’equip de Govern ha convocat sengles reunions informatives amb els veïns afectats, la Plataforma Prou Barreres i el grup de l’oposició, i també penjarà a les xarxes socials un vídeo informant dels detalls de l’acord amb FGC

El canvi del nou projecte implicarà un lleuger desplaçament de la rotonda prevista en el projecte inicial i millorarà l’accés directe a les empreses de la zona. Per poder executar-lo, pròximament l’Ajuntament signarà un conveni amb FGC on s’establiran les condicions del desenvolupament del projecte. 

Entre les propostes de l’Ajuntament, FGC també ha acceptat reduir l’alçada al mínim possible del pas superior sobre la via a la C-13, que inclourà la revegetació dels talussos per la seva integració paisatgística i la urbanització del tram de carretera fins a l’encreuament amb la carretera de Bellvís.

Térmens millorarà la seguretat viària i reduirà el trànsit rodat gràcies a un nou vial acordat amb FGC
comentaris