Térmens organitza la primera passejada poètica musical en família que es fa a Catalunya

La passejada poètica musical en família està formada per 21 plafons repartits pel poble amb 33 poemes il·lustrats, musicats, cantats o recitats. Inclouen un codi QR també per a persones amb discapacitat visual

Passejada Poetica Tèrmens
photo_camera Passejada Poetica musical en família de Tèrmens

L'Ajuntament de Térmens ha organitzat un acte cultural sense precedents a Catalunya en el que es combinen poesia, música, i il·lustració que tenen com a protagonista a  l’escriptor Ramon Besora. Sota el qualificatiu de passejada poètica s'han distribuït 21 plafons col·locats en faristols d’acer galvanitzat incrustats en una base de formigó, en diversos llocs del municipi de la Noguera, en els quals s'han seleccionat 33 poemes de l'autor de Peramola. 

Passejada Poetica TèrmensEn la mostra, que s'inaugurarà el dissabte 3 de juliol a les 8 de la tarda, el visitant podrà escoltar els poemes cantats o recitats per professionals d’arreu del país i també pels alumnes de l’escola La Concepció de Barcelona i de l’escola Alfred Potrony de Térmens, mitjançant el codi QR que es trobarà en cadascun dels plafons, un sistema que també està adaptat per a persones amb discapacitat visual. 

L’autor dels poemes i impulsor del projecte, Ramon Besora, destaca la importància que la poesia té en l’educació: “la poesia és el llenguatge de la comunicació essencial per als infants, convida a la cançó, al ritme, al joc, desvetlla nous estímuls, causa plaer i potencia la capacitat de meravellar-se”.

Lliurament del Premi Àlbum Il·lustrat de Témens (2)L’alcaldessa de Térmens, Concep Cañadell, explica que des del consistori es vol reforçar el paper de la cultura com a eix vertebrador de la comunitat i per això es va impulsar, fa dos anys, el Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens, així com el regal d’un lot de llibres per a tots els nens i nenes que naixen a la vila per tal que els pares i mares comencin a construir la seva primera biblioteca, i l’obsequi per sant Jordi d’un llibre per a tots els alumnes de la Llar d’Infants i de l’escola de Térmens. En aquesta línia, ara el consistori presenta aquesta nova iniciativa, un projecte pioner al país: una passejada poètica musical en família.

Sobre l’impulsor d’aquesta passejada, l'escriptor i gestor cultural mallorquí, Gabriel Janer Manila diu que “Ramon Besora ha fet una llarga caminada fins a arribar als seus poemaris. Primer fou el mestre entossudit d’encomanar als seus alumnes l’emoció de la poesia, llavors fou el mestratge del seu gran amic Miquel Martí i Pol. D’ell va aprendre la feina d’esprémer les paraules (com si les hagués passat per un alambí o filtre) a fi d’extreure’n tota la seva essència fins a ser capaç d’oferir-nos un conjunt de poemes exquisits. Concentren en un mínim molt ben triat de paraules i versos de la vida i els seus múltiples matisos: els sons, els perfums, els colors, les onomatopeies, belles metàfores..., la venturosa gràcia de l’art”.

Comentaris