23.05.2022 |
Territoris.cat

Territori i Sostenibilitat adjudica les obres de les travesseres entre Anglesola i Algerri

Imatge d'Anglesola
Imatge de la via interior d'Anglesola
Territori i Sostenibilitat adjudica les obres de les travesseres entre Anglesola i Algerri

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat aquest dijous les obres de millora del corredor que formen les carreteres C-53 i C-26 entre Tàrrega i Alfarràs. Aquestes actuacions tenen com a objectiu afavorir la seguretat viària a vuit travesseres del recorregut, amb una inversió d'1,4 milions d'euros. Els treballs començaran a finals de l'estiu i tindran un termini d'execució de 7 mesos.

L'eix viari entre Tàrrega i Alfarràs pertany a la xarxa bàsica secundària de la Generalitat; la C-53 registra un trànsit d'uns 7.800 vehicles diaris de mitjana –amb un 10% de vehicles pesants– i la C-26, uns 3.300, amb un 12% de pesants. Les carreteres tenen una calçada d'un carril per sentit de la circulació, de 3,5 metres cadascun, amb vorals d'entre 0,75 i 1 metre. En total, l'eix suma una longitud de 57,7 quilòmetres.

Via Alglesola AlgerriLes obres que ara s'impulsen permetran millorar la seguretat viària tant de conductors com de vianants en vuit travesseres del corredor: Anglesola, Tornabous, la Fuliola i Boldú, el Tarròs, Bellcaire d'Urgell, Castelló de Farfanya i Algerri. L'objectiu principal d'aquestes obres és pacificar el trànsit i millorar la seguretat viària, tot contribuint que els conductors redueixin la velocitat en circular per les travesseres. En aquest sentit, la tipologia de les actuacions serà, segons els casos:
 

Reforç de l'efecte, porta d'entrada, al nucli urbà, Instal·lació de semàfors regulats mitjançat radar de velocitat, Implantació de passos de vianants, Reducció de la secció de la calçada, amb carrils a 3,2 m, Millora del paviment augmentant la rugositat superficial.
 

Un cop implantades les mesures, el Departament de Territori i Sostenibilitat en farà un seguiment per establir si és necessari aplicar-ne d'addicionals.

Territori i Sostenibilitat adjudica les obres de les travesseres entre Anglesola i Algerri
comentaris