The Tyets i els Catarres, caps de cartell de la Festa Major de Balaguer 2023

La Paeria de Balaguer ha presentat aquest divendres la programació de concerts per a la Festa Major 2023. El cartell l’encapçalen The Tyets i Els Catarres, els quals seran protagonistes dels concerts joves de les Festes del Sant Crist d’enguany
La Paeria de Balaguer ha presentat la programació de les Festes del Sant Crist de Balaguer, a la plaça Mercadal - Foto: E. Barta (Teritoris)
photo_camera La Paeria de Balaguer ha presentat la programació de les Festes del Sant Crist de Balaguer, a la plaça Mercadal - Foto: E. Barta (Territoris)

Els grups The Tyets i Els Catarres seran les principals actuacions de la Festa Major d’enguany, en la que es recupera el format de la Carpa Jove, annexada al pavelló Inpacsa. Amb la voluntat d’oferir concerts per a un públic més ampli, des de l’àrea de Joventut de la Paeria, s’aposta per tornar a instal·lar una carpa de grans dimensions per poder realitzar concerts joves, i així separar l’oferta musical dirigida a altres franges d’edat.

La presentació s'ha dut a terme a la plaça Mercadal, amb la presència de la paera en cap, Lorena González, la tècnica de l'àrea de Fires i Festes, Antonieta Martínez, la paera de l'àrea de Cultura, Ma Carme Puigpelat, la paera de les àrees de Joventut, Festes i Patrimoni, Sandra Madueño i el tècnic de l'àrea de joventut, Francesc Almira.

La programació d’enguany s’ha dissenyat després de dur a terme un seguit de xerrades als centres educatius de secundària de la ciutat, en les que es va debatre amb l’alumnat sobre l’oci nocturn. A partir d’aquests intercanvis, el jovent va manifestar la necessitat de comptar amb una oferta musical més adaptada a la seva franja d’edat i en uns horaris més pròxims als seus hàbits d’oci nocturn. Per aquest motiu, els concerts estaran concentrats divendres i dissabte de Festa Major, i l’oferta serà variada.

Pel que fa a la programació de concerts, aquests començaran el divendres dia 4 de novembre amb l’actuació de Loquillo, el qual oferirà un concert de la seva nova gira titulada 'El Rey', en la que es tocaran clàssics renovats barrejats amb noves cançons. El concert es farà al pavelló d’Inpacsa amb l’obertura de portes a les 20.30 h i l’inici del concert a les 22.30 h. Les entrades es podran adquirir a codetickets.com o a loquillo.com. 

El dijous dia 9 de novembre tocaran l’orquestra i cobla Selvatana, i el divendres dia 10 l’orquestra Maravella. A la nit serà el torn de The Tyets, ZUCLA i Les Castizos, a la carpa Jove. A banda, al pavelló Inpacsa hi haurà l’actuació de ‘PLEASE’ el grup de tribut oficial a U2, així com un dels millors grups de versions anomenat XXL, que oferirà un recorregut per les millors cançons des dels anys 70 fins a l’actualitat, amb un repertori de més de dues hores i format íntegrament per números u.

L’endemà dissabte dia 11 tocaran Els Catarres, Brian Cross, Les Castizos i Javi Reina, i paral·lelament al pavelló hi haurà un Festival Remember dels 80 i 90’s, amb quatre hores del millor de les dues dècades, per gaudir de la festa fins a la matinada. Finalment, el diumenge dia 12 actuarà l’orquestra Metropol.

Els concerts també es faran extensius a les residències de gent gran i al casal de la Gent Gran, en les quals actuaran diversos duets durant els dies de Festa Major.

D’altra banda, el Teatre municipal acollirà l’obra ‘L’alegria que passa’ de Dagoll Dagom, el que serà l’últim espectacle de creació de la companyia. I per als més petits es farà l’espectacle ‘Laika’ de Xirriquiteula Teatre el dijous dia 9 de novembre a la tarda.

Comentaris