Lo Carreró de Montgai obre les portes amb l’exposició ‘Els rostres de la memòria’

AQctivitats a Lo Carreró de Montgai 1
photo_camera Activitats a Lo Carreró de Montgai

Lo Carreró obre les portes aquest divendres 3 d’agost a les 20 hores amb la inauguració de l’exposició Els rostres de la memòria integrada per fotografies dels padrins i padrines més grans de Montgai.

La mostra té com a objectiu reflectir la mirada poderosa del pas del temps a través d’unes imatges captades en el propi Carreró el mes de juliol

El fotògraf Toni Gutiérrez ha retratat 22 veïns del poble de la Noguera, tots majors de 85 anys, que han viscut i recorden moments cabdals que no només han marcat la història recent sinó també les seves vides. És el cas, per exemple, de la Guerra Civil en un poble com Montgai que va ser bombardejat i que encara conserva les trinxeres, de la dura postguerra plena de carències i de fam o dels canvis gairebé revolucionaris de costums que s’han produït al llarg de les seves trajectòries vitals.  

En aquest sentit, alguns padrins rememoren que no podien festejar sense ‘espelma’ o que no van poder escollir el seu futur en una societat marcada per l’agricultura i per les poques possibilitats d’allargar els estudis més enllà de l’ensenyament obligatori que era molt més curt que l’actual. 

A més de les fotografies plenes de caràcter i en blanc i negre, el testimoni dels padrins i padrines quedaran recollits en un curt documental que s’inaugurarà el 2 de setembre, el dia de cloenda de l’exposició 

AQctivitats a Lo Carreró de Montgai 2“Hem volgut començar les activitats de Lo Carreró fent un homenatge a la veu de l’experiència, als fonaments actuals de Montgai, els padrins i padrines que simbolitzen el lligam entre el passat i el futur i que, a més, són els únics que recorden aquest passatge medieval abans de que desaparegués de l’entremat urbà i de la seva recuperació actual”, explica Sílvia Colomé, gestora cultural de Lo Carreró. 

Concert de Roger Argemí Concert de Roger Argemí 
El cap de setmana d’obertura de Lo Carreró es completarà dissabte amb un concert en format acústic i íntim de Roger Argemí. L’artista i compositor igualadí va saltar a la fama gràcies a la col·laboració amb el cantant suec guanyador d’Eurovisió Mans Zelmerlöw amb la cançó ‘Can I call you Home’ dedicat a Barcelona després dels atemptats de l’agost passat. Argemí farà un repàs dels temes del seu àlbum ‘Un nou sentit’ a més d’oferir algunes sorpreses musicals. 
El concert, d’entrada gratuïta, començarà a les 22 hores a l’escenari central de Lo Carreró, emmarcat per un enorme mural de l’artista lleidatana Lily Brik. 

Comentaris