Torna l'Encontats de Balaguer del 18 al 22 de setembre

La novena edició del festival tindrà Ricardo Alcántara com a padrí
Presentació de l'Encontats 2024. Foto: Paeria Balaguer
photo_camera Presentació de l'Encontats 2024. Foto: Paeria Balaguer

La novena edició de l’Encontats, el Mercat del Conte i el Llibre Il·lustrat de Balaguer se celebra enguany del 18 al 22 de setembre. En aquesta edició el padrí serà l’escriptor Ricardo Alcántara, el qual durant el mes de maig ha visitat els centres educatius de la ciutat.

El cartell d’aquesta 9a edició ha estat obra de la il·lustradora Cristina Losantos. Losantos és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, i es dedica de manera professional a la il·lustració. Actualment col·labora en publicacions com Cavall Fort, el Tatano i el diari Avui. També ha participat en diverses exposicions, tant individuals com col·lectives.

Un any més, l’Encontats començarà amb la jornada professional per a bibliotecàries, en la qual Ramon Besora durà a terme la sessió titulada ‘El llibre més enllà del llibre: creativitat a la biblioteca, a casa, a l’escola, al carrer’. Igualment també es presentarà la guia "Els essencials 0-6", la qual conté una selecció bibliogràfica d’obres imprescindibles per a la primera infantesa, creada per Anna Juan Cantavella i Piu Martínez.

L’endemà, dijous 19 de setembre, la programació de l’Encontats seguirà amb la representació de l’obra "Un somni pirata" d’Anima Theatrum, que es farà al Teatre municipal i que anirà adreçada a l’alumnat d’Educació Infantil i de Cicle Inicial d’Educació Primària dels centres educatius de Balaguer. Per al divendres dia 20 s’han organitzat diferents tallers d’il·lustració, adreçats a l’alumnat de Cicle Mitjà de Primària, i que aniran a càrrec de Cristina Losantos, Lali Miró, Albert Asensio i Anna Font. Les activitats d’ambdues jornades estan emmarcades en el Pla Municipal de Dinàmica Educativa.

D’altra banda i per segon any consecutiu, l’Encontats segueix vinculat amb el Premi d’Àlbum il·lustrat Vila de Térmens, i en aquest sentit Blanca Caminal durà a terme el  taller "Com de gros", adreçat a famílies amb infants a partir de 4 anys. Una altra de les propostes de l’Encontats 2024 serà l’espectacle "Teatre Arrossegat de Catalunya", a càrrec de Teatre Nu i de l’espai de joc "Titellàrium. Juga en un món de contes" d’El Burro dels Jocs.

Finalment, el diumenge dia 22 serà el dia gran de l’Encontats, amb presència de parades de diverses editorials i llibreries especialitzades en la publicació de llibres infantils, d’il·lustradors i artesans. Igualment, hi haurà propostes com l’espectacle inaugural "Hansel i Gretel: el musical", de La Roda Produccions; l’espectacle itinerant "Les vacances de Madame Roulotte", de la Companyia La Bleda; el concert de cloenda "El planeta Violeta" dels Atrapasomnis; o les instal·lacions "Contes jugats’, d’Indrets de Joc; "Els amics d’en Crusó", de Tocs de Fusta; "Experiències literàries: dins del bosc i escolto i dibuixo", a càrrec de Tantàgora; i els "Constructors de somnis", de la Cia. Minimons.

Comentaris