Torrons i Mel Alemany d’Os de Balaguer​ exporta productes als EUA i Anglaterra

Acord comercial amb la cadena britànica Marks&Spencer i amb el principal supermercat online dels Estats Units, LaTienda.com

Torrons Alemany interior
photo_camera Obrador d'Os de Balaguer

L’empresa familiar Torrons i Mel Alemany d’Os de Balaguer tancarà el 2015 amb un augment de vendes del 10% i un increment del 15% en facturació. Aquest salt endavant ha estat en bona part per l’acord comercial amb la cadena britànica de supermercats Marks&Spencer. Els torrons i la seva línia de mel gourmet amb taronja confitada es vénen aquest Nadal a 200 supermercats d’Anglaterra.Torrons Alemany texte

La mel gourmet ha obert a Alemany les portes a l’exportació i també els ha permès entrar al principal supermercat online dels Estats Units destinat especialment al públic hispà: LaTienda.com. Un altre dels èxits assolits aquest 2015 ha estat entrar a 200 supermercats de la cadena Caprabo, tant amb torró com amb mel.

Segons explica Ferran Alemany, gerent de Torrons i Mel Alemany, “per una empresa familiar com la nostra significa un reconeixement que molt important que firmes d’aquest prestigi es fixin en els nostres productes, elaborats de forma totalment artesanal”. Ferran Alemany, el seu germà German, i el seu pare, Miquel, estan actualment al capdavant del negoci.

El tret diferencial del torró Alemany es deu a una recepta del segle XIX que atorga a la pasta un blanc característic. Una cocció lenta, fruits secs de proximitat i una mel de romaní molt seleccionada són part del secret. La recepta data del 1879 quan l’àvia Mundeta va crear un caramel de mel i fruits secs i d’allí en va sortir el primer torró. Des d’aleshores, cinc generacions de la família Alemany han seguit el procés artesanal de l’elaboració del torró.

La mel Gourmet, reconeguda amb l’Oscar del món de l’alimentació delicatessen

En la línia Gourmet, destaca la mel amb pell de taronja confitada i la mel amb crema d’avellanes, reconeguda aquesta última amb una estrella del premi Great Taste Adwards, (l’Oscar del món de l’alimentació). Aquest premi inclou la mel Alemany al “Great Taste Club”, el Club gastronòmic més exclusiu dels productes alimentaris “delicatesen”, ensuperar la rigorosa prova de qualitat a la qual se sotmet: un tast a cegues de 400 especialistes del món culinari. 

Torrons i Mel Alemany, ubicada a Os de Balaguer, produeix 60 tones de torró, de les quals un 80% es venen a Catalunya, un 10% a l’Estat espanyol i un 10% a altres països, com és el cas d’Anglaterra.

L’empresa factura 8 milions d’euros l’any, ocupa 25 persones de forma directa al seu obrador d’Os de Balaguer i 25 persones amb algun tipus de discapacitat de quatre entitats socials lleidatanes: Aspros, Shalom , l’Estel i la Torxa, que s’encarreguen de part del packaging de la marca. Aquest 2015, Alemany ha intensificat la seva relació amb aquests centres especials de treball.

Comentaris