El 23 de novembre, Torrons Vicens va celebrar la inauguració del seu Museu del Torró i la Xocolata a Barcelona

Torrons Vicens inaugura el primer Museu Mundial del torró i la xocolata a Barcelona

Aquest museu, situat en un edifici històric de 1910 a la Rambla de Canaletes, ofereix una experiència única per als visitants, accessible des de la botiga de Torrons Vicens oberta l'any anterior
Inauguració Museu del Torró i la Xocolata de Barcelona
photo_camera Inauguració Museu del Torró i la Xocolata de Barcelona

Un Viage a través de la història del torró

La història d'aquest museu comença amb la revolució d'Agramunt en el món del torró, impulsada per Àngel Velasco, pare de l'actual líder, qui va adquirir Torrons Vicens l'any 2000. El museu ofereix una experiència enriquidora amb projeccions 3D, hologrames, i una sala immersiva que narra la trajectòria de la marca.

El recorregut comença amb un vídeo introductori sobre la història del Torró d'Agramunt i Torrons Vicens. Seguidament, es pot veure l'elaboració de la xocolata a la tassa en una sala que simula una xocolateria del segle XX, completada amb projeccions d'imatges de Barcelona d'aquella època i mobiliari original.

Mestre torroner Vicens

Innovació i tradició en l'elaboració de xocolata

El procés d'elaboració de la xocolata es mostra a través de peces històriques, com una rèplica d'una nevera de fusta de tres segles i l'ús de l'antiga caixa forta de Banca Marsans per ubicar un molí de xocolata. Els visitants poden veure la generació de xocolata del segle XVIII gràcies a hologrames que recreen l'activitat d'aquella època.

L'espai immersiu del museu, una sala amb parets de vidre, projecta imatges lluminoses sobre la matèria primera i la manipulació dels ingredients del torró, amb aromes i hologrames que mostren artesans treballant amb maquinària tradicional.

Experiència sensorial i degustació

El recorregut conclou amb una degustació de torrons i xocolates, permetent als visitants experimentar la riquesa de sabors.

De Botiga a Museu: Un Projecte Ambiciós

Situat al número 134 de la Rambla de Canaletes, l'edifici del Museu del Torró i la Xocolata, originalment la Banca Marsans del segle XIX, ha estat completament rehabilitat. La botiga de Torrons Vicens, inaugurada el setembre del 2022, serveix com a entrada al museu, connectada mitjançant escales des de la seva part central.

Comentaris