06.07.2022 |

Tramitació d’urgència d'Àger per reparar el despreniment de Mont-rebei

Els estudis tècnics realitzats confirmen que les pluges que hi va haver durant la tardor i també les d’aquesta primavera han provocat nous despreniments al Congost, la qual cosa fa les actuacions encara més necessàries per evitar la degradació d’aquest espai natural
El despreniment del Congost de Mont-rebei
El despreniment del Congost de Mont-rebei @AjÀger
Tramitació d’urgència d'Àger per reparar el despreniment de Mont-rebei

L’Ajuntament d’Àger ha aprovat una tramitació d’emergència per contractar un servei que repari el despreniment que va patir el Congost de Mont-rebei ara fa sis mesos i que va obligar a tancar-ne els accessos. Està previst que les obres d’adequació de l’espai natural comencin els pròxims dies, per poder reobrir el Congost amb seguretat aquest estiu.

La decisió s’ha pres a causa del risc de caigudes de blocs rocosos al camí del Congost i al pantà de Canelles, que suposen una situació de perill per a les persones usuàries del camí i del pantà, ja que l’espai se segueix utilitzant malgrat que l’accés estigui tancat.

Davant el perill de caigudes o d’afectacions pel desprendiment de blocs sobre les persones que puguin passar pel Congost, s’ha aprovat aquesta tramitació d’emergència

Imatge del Congost de Mont RebeiAl mateix temps, els estudis tècnics realitzats confirmen que les pluges que hi va haver durant la tardor i també les d’aquesta primavera han provocat nous despreniments al Congost, la qual cosa fa les actuacions encara més necessàries per evitar la degradació d’aquest espai natural.

Les obres que durà a terme l'Ajuntament d'Àger seran les estrictament necessàries per estabilitzar les roques i restablir el pas, i seran finançades per la Diputació, que ha fet l’estudi tècnic. Les empreses que treballaran en la restauració s’han compromès a iniciar les obres els pròxims dies.

Tramitació d’urgència d'Àger per reparar el despreniment de Mont-rebei
comentaris