22.05.2022 |
Territoris.cat

La Transsegre de Balaguer espera arribar a les 280 barques en la seva pròxima edició

Del 8 al 10 de juliol, la baixada pel riu Segre més popular i que barreja esport d'aventura, territori i festa de l'aigua, arriba a la seva 32a convocatòria

Transsegre2016VR interior
Presentació de l'edició d'enguany aquest dilluns a la Diputació de Lleida
La Transsegre de Balaguer espera arribar a les 280 barques en la seva pròxima edició

Les inscripcions per participar els dies 8, 9 i 10 de juliol a la 32a edició de la Transsegre de Balaguer estan ja en prop de dues-centes barques, si bé els organitzadors esperen poder arribar a les 280, segons han manifestat aquest dilluns Carles Gatnau i Judit Regué, en el marc de la roda de premsa de presentació que s'ha portat a terme a la Diputació de Lleida, com a institució que dóna suport a la convocatòria, i a la qual han assistit també el diputat Eloi Bergós i Maria Estudillo, Flor Martínez i Dani Carrasco, membres així mateix de l’organització.

La cursa consta de dos dies amb el descens pel riu entre Balaguer, Camarasa, Gerb i Sant Llorenç de Montgai

La Transsegre va néixer amb el propòsit de reivindicar la recuperació de l’espai natural del riu mitjançant un descens esbojarrat i no competitiu i que amb els anys s’ha consolidat com la festa de l’aigua més important i coneguda arreu del país. Cada any, la convocatòria aplega multitud de participants amb les seves embarcacions casolanes que juntament amb la calor, l’aigua, la imaginació i un ambient festiu realitzen el descens pel riu entre Balaguer, Camarasa, Gerb i Sant Llorenç de Montgai.

La cursa consta de dos dies esbojarrats. La primera part del recorregut s’inicia dissabte a la tarda. Les barques surten de Camarasa i comencen la baixada per les aigües manses del pantà fins a la platja de Sant Llorenç de Montgai. A la nit, al Parc de la Transsegre, té lloc una gran festa amb espectacles i concerts fins a la matinada. Diumenge a les deu del matí, els participants surten del Partidor de Gerb i fan un recorregut de més de quatre quilòmetres per arribar a Balaguer.

Una cinquantena de voluntaris col·laboren en el desenvolupament de la prova

Durant la roda de premsa, els organitzadors han afegit que molts dels participants provenen de la resta de Catalunya i, especialment, han destacat que ja fa uns cinc anys que repeteixen unes embarcacions que venen de Flandes. També han agraït el suport rebut per les institucions i, sobretot, la feina feta per la cinquantena de voluntaris que col·laboren.

La Transsegre de Balaguer espera arribar a les 280 barques en la seva pròxima edició
comentaris