Vaga indefinida de la plantilla del servei de recollida d'escombraries de la Noguera

Es complica la cobertura dels serveis mínims perquè dos camions han estat sabotejats i són al taller
Treballadors de l'empresa de recollida d'escombraries bloquejant l'accés a la deixalleria
photo_camera Treballadors de l'empresa de recollida d'escombraries bloquejant l'accés a la deixalleria

Catorze dels quinze treballadors de la recollida d'escombraries de la Noguera han començat aquest dilluns una vaga indefinida en fracassar divendres passat la mediació a Treball entre empleats i l'empresa Fomento de Construcciones i Contratas (FCC).

Jordi Hernández, delegat de personal, ha explicat que els van oferir 120 euros i ho consideren insuficient perquè no es compleixen les expectatives del conveni.

Els serveis mínims decretats del 50% s'estan complint amb complicacions, ja que els treballadors han intentat bloquejar la sortida de camions 

Després de la intervenció dels Mossos d'Esquadra finalment han pogut sortir de la deixalleria però dos dels vehicles han estat sabotejats i han hagut de passar pel taller.

les-escombraries-desborden-papereres-i-contenidors-5c188f6df2528La plantilla de recollida d'escombraries de la NogueraFCC no van arribar divendres a cap acord després de la mediació prevista amb el Departament de Treball. Per aquest motiu els treballadors afectats han començat aquest dilluns una vaga indefinida que com a mínim s'allargarà fins dimecres, quan hi ha convocada una altra reunió a Treball.

Els treballadors van demanar que el Consell Comarcal de la Noguera "posés de la seva part" però que aquests van respondre que no ho farien perquè la negociació depenia de l'empresa

Hernández ha afegit que les reclamacions se centren aconseguir els mateixos salaris dels treballadors de la recollida al Segrià, perquè recullen igual que nosaltres i cobren més

Treballadors de l'empresa de recollida d'escombraries bloquejant l'accés a la deixalleriaPer la seva banda, des del Consell Comarcal de la Noguera, el seu gerent, Jordi Oronich, ha demanat que es compleixin els serveis mínims a tota la comarca, ja que durant la vaga de dos dies de la setmana passada això no va ser així.

L'ens comarcal recorda que les negociacions del conflicte són estrictament laborals entre l'empresa i els treballadors i que des de l'ens comarcal intenten intervenir 

Jordi Oronich ha afegit que el conflicte s'allarga des de fa més de 10 anys i ara les postures s'han posat al límit per la qual cosa s'ha arribat a la vaga indefinida.

comentaris