L'Aplec de Primavera del Castell del Remei, una cita ineludible el 28 d'abril

Un moment destacat de l'edició d'enguany serà el Ball de gitanes, a càrrec de les Gitanes de 'La Soll' de Tàrrega

Els assistents a l'Aplec de Primavera per Sant Jordi al Castell del Remei - Foto: Josep M. Torres
photo_camera Els assistents a l'Aplec de Primavera del Castell del Remei, de l'edició 2023 - Foto: Josep M. Torres

El pròxim 28 d'abril, de les 10 a les 14.30 hores, el Castell del Remei celebrarà el seu tradicional Aplec de Primavera, una festa que uneix tradició, cultura i natura en un entorn incomparable de gran valor patrimonial on conviuen vinyes, arbredes i llacs.

La jornada començarà amb el toc de sirena a les 10 del matí, anunciant una gran varietat d'activitats per a tots els públics. El Club de Vehicles Històrics de Lleida exhibirà els seus tresors motoritzats, mentre que el mercat d'artesania i productes locals mostrarà la diversitat de propostes a les seves paradetes.

Els assistents podran gaudir de passejades en carruatges de cavalls, activitats com el modelisme naval i l'Automodelisme Crawler, a càrrec del Club de Modelisme de Tàrrega, i una biblioteca a l'aire lliure per als més petits,  de la Biblioteca Jaume Vila de Mollerussa.

Per a l'ocasió se suggereix una vestimenta de color blanc, per tal d'aconseguir una atmosfera que recordi el noucentisme català. A més, qui segueixi aquesta recomanació, rebrà un tapaboques, obsequi que podrà recollir a l'enoteca del celler (fins que s'exhaureixin). 

La mostra de cotxes antics al Castell del Remei en el marc de l'Aplec de Primavera - Foto: Josep M. Torres
Es podrà visitar una mostra de vehicles històrics en el marc de l'Aplec de Primavera - Foto: Josep M. Torres

A partir de les 11 h, el programa continuarà amb l'espectacle infantil 'Lo Biel, un pallasso' que farà riure grans i petits, mentre els jocs tradicionals mantindran l'entreteniment fins a l'hora del Ball de Gitanes a les 12 h, a càrrec de Gitanes de 'La Soll' de Tàrrega, seguit del concert del Quintet Blanquers i una sessió de ball de swing amb 'Els Rebeldes del Swing i amics'.

A més, es podrà visitar l'exposició 'Ecos de passions prohibides. La casa de Bernarda Alba', de la fotògrafa Aida Pallàs, a la sala Lucilla Atilia del celler; i també la mostra d''Aquarel·les del Calendari Canal Viu 2024', de Rafel Cerdan. Així mateix, els assistents podran descobrir l'espai de degustació de vins del celler del grup Tomás Cusiné, i gaudir de les terrasses amb servei de bar.

L'Aplec culminarà amb un dinar popular a base de graellada de carn a les 13 h i el darrer toc de sirena a les 14.30 h, tancant així una edició amb un programa engrescador.

Tot i que el Castell del Remei destaca principalment per la seva excel·lència en l'elaboració del vi, la seva essència transcendeix més enllà del món del celler. Al llarg del temps, ha evolucionat i crescut per convertir-se en un emblemàtic destí enoturístic. El conjunt d'edificis que abracen la finca emana un encant que narra la rica història d'aquesta propietat.

WhatsApp Image 2024-04-12 at 11.20.17

Comentaris