Els voluntaris per la llengua tindran entrada gratuïta als museus de Balaguer

Façana Or del Segre.
photo_camera La façana del Centre d’Interpretació de l’Or del Segre.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i l’Institut Municipal de Progrés i Cultura de Balaguer han renovat fins a finals del 2022 el conveni pel qual les persones participants al programa Voluntariat per la Llengua (VxL) tenen entrada gratuïta al Museu de la Noguera i al Centre d’Interpretació de l’Or. Per accedir-hi, cal que els participants ho acreditin mitjançant el carnet del VxL.

Recerca d'or al CentreRecerca d'or al Centre d'Interpretació de l'Or del Segre.

El Servei Comarcal de Català de la Noguera i l’Ajuntament de Balaguer han col·laborat sempre per promoure la llengua i el coneixement de l’entorn entre els alumnes del CPNL i els voluntaris. El primer conveni per promoure el VxL es va signar l’any 2013 i des d’aleshores les dues entitats l’han anat renovant.

El programa Voluntariat per la llengua, que és de la Direcció General de Política Lingüística i està gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística, consisteix a practicar català a través de la conversa

El programa es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Aquest programa enguany ha superat les 150.000 parelles des que es va iniciar el 2003.

Museu de la noguera.El Museu de la Noguera.

comentaris