9 de setembre

Una xerrada aproparà les claus per prevenir els suïcidis juvenils

A càrrec de la psicòloga i psicoterapeuta Cèlia Camarasa

Jove trista. Fotografia: Freepik.
photo_camera Jove trista. Fotografia: Freepik.

El divendres 9 de setembre, a les 19.00 hores, el Casal Lapallavacara de Balaguer acollirà el taller 'Troba les ganes de viure', una proposta totalment gratuïta centrada en la prevenció de conductes suïcides en el jovent.

Aquesta activitat s'organitza des de l'Oficina Jove de la Noguera del Consell Comarcal com a resposta al l'augment d'actes conducta entre els joves

Segons les últimes dades oficials, entre els joves de 15 a 29 anys, a Catalunya el suïcidi és la segona causa de mort i la primera de mort no natural, per davant dels accidents de trànsit. L’any 2020 es van suïcidar 556 persones a Catalunya, de les quals 62 eren menors de 19 anys. Són dades preocupants que es combinen també amb la necessitat de visibilitzar aquesta problemàtica i de treballar perquè deixi de ser un fenomen tabú i desconegut.

El taller anirà a càrrec de la psicòloga i psicoterapeuta Cèlia Camarasa i durarà dues hores. La sessió, dirigida a joves, també està oberta a tots els públics, i combinarà una primera part vivencial centrada en experiències i una segona part més teòrica, focalitzada a donar eines i recursos preventius per evitar conductes suïcides, tant per a les víctimes com per a les persones que les envolten.

Segons Camarasa, “el taller vol donar eines per trobar un sentit a la vida. Si descobrim què és el que ens agrada o el que ens fa gaudir ja haurem fet un gran pas endavant per posar fre a qualsevol temptativa de suïcidi”.

El taller coincideix amb la commemoració, el 10 de setembre, del dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi

Comentaris