El Rebost de Ponent, es converteix el primer productor de calçots cuits de Catalunya
En terres de Castellnou de Seana l'empresa familiar El Rebost de Ponent ha plantat enguany tres milions de calçots dels quals en comercialitzarà cuits dos milions, a través dels punts de venda a Lleida, Tàrrega, Juneda, Cervera, Artesa de Segre, i també a Igualada i Manresa
En un article publicat a Territoris.cat l'abril del 2015, es presentava l'empresa El Rebost de Ponent, una iniciativa sorgida de la reconversió del conreu de la ceba per la producció de calçot, que va dur a terme el pagès de Castellnou de Seana, Jordi Llanes i el seu entorn familiar. En aquelles dates Llanes manifestava satisfet que tancaven la temporada amb mig milió de calçots venuts.
L'hortalissa es comença a plantar al mes d'agost de manera progressiva per tal que el creixement estigui sincronitzat amb el consum a partir del mes de desembre. Les tasques de finca estan mecanitzades, però la collita és far a mà, el que permet triar la mida més adient de cada calçot.
L'hortalissa es cultiva en 12 hectàrees de terreny en el terme de Castellnou de Seana, el que garanteix la qualitat i la traçabilitat del producte que es cull a mà
La campanya de calçots va arrencar el 4 de desembre, i a partir d'ara El Rebost de Ponent distribuirà aquesta hortalissa en els punts de venda a Lleida, Castellnou de Seana, Tàrrega, Juneda, Cervera, Artesa de Segre, i enguany s'incorporen Igualada i Manresa
Cal destacar que els calçots van acompanyats de la salsa original elaborada amb la recepta ancestral de Pilar Valls, i Anna Ros, les quals han hagut de desenvolupar algunes variants, per tal de donar resposta a les intoleràncies al gluten, a l'all, als fruits secs… segons les exigències dels clients.