Torregrossa acull les primeres proves per la creació d'un nou pa

Els forners lleidatans comencen a definir les característiques del nou pa, elaborat amb productes locals, com la farina de Lleida i l'oli de Les Garrigues
Demostració de croissants artesans a Torregrossa organitzada pel Gremi de Forners de les Terres de Lleida. Foto: Gremi de Forners de Lleida
photo_camera Demostració de croissants artesans a Torregrossa organitzada pel Gremi de Forners de les Terres de Lleida. Foto: Gremi de Forners de Lleida

Torregrossa (Pla d'Urgell) ha estat l’escenari de les primeres proves per donar forma al nou pa Piri-Ponent, una iniciativa que aposta pel producte local i la col·laboració entre sectors. La sessió, celebrada aquest dilluns, va incloure també una demostració de croissants artesans a càrrec de Joshua Vidal i Manel Galceran, que va atreure 25 professionals del món del forn.

Durant la jornada es van fer proves per acabar de definir característiques com el pes, el preu i el format del nou pa, que es preveu semiintegral i elaborat amb matèries primeres de proximitat: farina de Lleida, massa mare amb pera de la IGP Pera de Lleida i oli verge extra amb DOP Les Garrigues.

El projecte implica més d’un centenar de forners lleidatans i vol reforçar el vincle entre pagesia, artesania i consum responsable.

Comentaris