11.088 regants es beneficiaran de les millores al canal d'Aragó i Catalunya

El Ministeri d'Agricultura comença les obres per digitalitzar i instal·lar un sistema de telecontrol a la comunitat general de regants del canal d'Aragó i Catalunya
El canal Catalunya-Aragó al seu pas per Seròs - Foto: Laura Cortés/Ignasi Gómez
photo_camera El canal Catalunya-Aragó al seu pas per Seròs - Foto: Laura Cortés/Ignasi Gómez

El Ministeri d'Agricultura, a través de la Societat Mercantil Estatal d'Infraestructures Agràries (SEIASA) ha començat les obres per digitalitzar de forma integral i instal·lar un sistema de telecontrol a la comunitat general de regants del canal d'Aragó i Catalunya. Les obres compten amb un pressupost de 5.406.000 euros (IVA no inclòs) i se'n beneficiaran 11.088 regants que cultiven 104.850 hectàrees a 37 termes municipals de les demarcacions de Lleida i Osca. L'objectiu és que la zona regable tingui un equipament suficient per poder garantir una correcta gestió de les demandes d'aigua via web, així com el telecontrol de totes les preses de reg i capçaleres del canal i sèquies.

El projecte inclou l'automatització de les preses de reg, la modernització del sistema d'alimentació elèctric amb energies renovables i de l'actual sistema de telecontrol per aconseguir una gestió més eficaç de l'aigua.

Les obres formen part del 'Pla per a la millora i eficiència de la sostenibilitat en regadius' de la primera fase del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), per la qual cosa compten amb el finançament de fons Next Generation de la Unió Europea. L'aportació pública serà del 80% del pressupost total i la resta serà aportat per la comunitat de regants.

Formació als regants

D'altra banda, els usuaris que no tinguin coneixements o eines informàtiques, disposaran d'un centre de suport multiservei al costat de la seu de la comunitat general de regants a Binefar, a Osca, on comptaran de l'ajuda de personal especialitzat.

Comentaris