250 professionals se sumen a la Jornada del Porcí d'Alcarràs

La jornada ha servit per a generar debat entorn les exigències de les normatives en granges i presentar les noves eines digitals per a millorar en la gestió de les instal·lacions
Una de les ponències de la Jornada del Porcí d'Alcarràs - Foto: Ajuntament d'Alcarràs
photo_camera Una de les ponències de la Jornada del Porcí d'Alcarràs - Foto: Ajuntament d'Alcarràs

Lo Casino d'Alcarràs ha acollit la 16a edició de la Jornada del Porcí d'Alcarràs. Fins a 250 professionals s'han sumat a l'esdeveniment, que ha servit per a generar debat entorn les exigències de les normatives en granges i presentar les noves eines digitals per a millorar en la gestió de les instal·lacions. L'acte també ha servit per fer una mirada al present i de futur del sector.

La inauguració de la Jornada del Porcí ha anat a càrrec del secretari d'Alimentació del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol; l'alcalde d'Alcarràs, Gerard Companys, i el president de l'ADS del Porcí d'Alcarràs i Torres de Segre, Jordi Dolcet

Carmel Mòdol ha assenyalat que "els productors s'han de guanyar la vida i garantir la continuïtat dels joves. Això passa per continuar en la línia de millorar l'eficiència per consolidar l'agroramaderia com l'àmbit econòmic més important del primer sector a Catalunya".

Les ponències

Les ponències han estat 'Actualització i perspectiva de futur de les normatives que afecten les granges', a càrrec de Rosa Gallart, enginyera agrònoma del Grup de Sanejament del Porcí GSP Lleida; 'Control de granges a temps real. Tecnologies de control de granges a distància', a càrrec de José Antonio Vitales, fundador i gerent de Serprovit; 'Res tornarà a ser com abans', a càrrec de Lali Coma, veterinària independent, i 'La comunicació del sector porcí cap a la societat', a càrrec de Gemma Ticó, veterinària especialitzada en comunicació.

Comentaris