01.07.2022 |
Territoris.cat

El 2n Festival 'El Segre de Negre' ret homenatge a Isabel Clara-Simó

L'esdeveniment va  incorporar un taller d'escriptura i va obrir-se a altres disciplines creatives, com ara el cinema i les arts escèniques

segre negre1
Taula rodona emmarcada dins de les activitats del festival 'El Segre de Negre'
El 2n Festival 'El Segre de Negre' ret homenatge a Isabel Clara-Simó

Una vintena d'escriptors van participar el dissabte al 2n festival literari 'El Segre de Negre', organitzat per Pagès Editors.

Es tracta d'una cita que permet als lectors descobrir les últimes novetats del gènere negre i policial a Catalunya i interactuar en directe amb els seus autors i autores.

Enguany el festival ha homenatjat l'escriptora valenciana Isabel Clara-Simó, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes d'aquest 2017, i ha presentat diverses novetats. Per exemple, ha incorporat al programa un taller teòric i pràctic d'escriptura i el certamen s'ha obert a altres disciplines creatives, com ara el cinema i les arts escèniques.

Isabel Clara-Simó ha estat l'encarregada de tancar el festival amb una conversa pública amb l'escriptor d'Alpicat Llorenç Capdevila. Clara-Simó destacà el protagonisme creixent de les dones en la novel·la negra, com a autores i com a personatges principals.

'El Segre de Negre' ha reunit alguns dels principals exponents del gènere en català, amb noms com Andreu Martín, Margarida Aritzeta, Sebastià Bennassar, Jordi de Manuel, Emili Bayo, Salvador Balcells o Pep Coll.

Aquest dissabte han presentat novetats la periodista Fàtima Llambrich ('Sense cadàver') i autors ponentins com David Marín, Alexandra Quadrat i Ramon Usall. La novel·la d'Usall, 'Seixanta-vuit', va ser un dels títols locals més venuts l'últim Sant Jordi, juntament amb 'Tan tuyo como tu muerte' d'Emili Bayo. David Marín, per altra banda, autor de 'Ciutat fantasma', s'ha encarregat d'impartir el taller matinal de novel·la negra.

El 2n Festival 'El Segre de Negre' ret homenatge a Isabel Clara-Simó