04.07.2022 |

Carballo, Groza i Villanueva, guanyadors del II Premi Il·lustració del Segrià

El certamen del Consell Comarcal del Segrià ha comptat amb 68 obres participants, i les creacions guanyadores i finalistes formaran part d’una exposició itinerant que recorrerà els municipis del Segrià al llarg del 2022

Obres guanyadores del II Premi Il·lustració del Segrià
Obres guanyadores del II Premi Il·lustració del Segrià
Carballo, Groza i Villanueva, guanyadors del II Premi Il·lustració del Segrià

Un total de 68 obres s’han presentat a la segona edició del Premi d'il·lustració del Segrià, certamen convocat per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià i que ha tingut com a guanyadors Adriana Carballo, Narcís Cristina Groza i Oriol Villanueva.

El jurat també ha reconegut amb un accèssit Jaume Castany i la seva il·lustració ‘Vida, Ser, viure’

A la categoria jove (de 16 a 24 anys) s’hi han presentat 51 obres, el que representa un 67% més que l’any anterior, mentre que a la categoria absoluta (a partir de 25 anys) ho han fet 17 obres, el que significa un increment del 89% respecte a la primera edició. Les il·lustracions guanyadores i finalistes, un total de 17, formaran part de l'exposició itinerant que recorrerà els municipis del Segrià al llarg del 2022.

En la categoria jove ha destacat la participació de l'alumnat de Escola d'Arts i Oficis Ondara de Tàrrega i de l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol.

Pel que fa als guanyadors, a la categoria absoluta el primer premi, dotat amb 500 euros, ha estat per a Adriana Carballo amb l'obra ‘Lligams d'una vida passada’. Graduada en arquitectura tècnica per la UdL, Carballo ha estat una apassionada de l'art des de sempre, cursant classes de pintura a l'Escola d'Art Leandre Cristòfol.

El segon premi, dotat amb 300 euros, ha estat per a Narcís Cristian Groza amb l'obra ‘L'altre costat del mirall’. Groza va iniciar la seva trajectòria artística mitjançant el món del vídeojocs i actualment es dedica a la pintura a l'oli i la il·lustració.

Pel que fa a la categoria jove, dotada amb 300 euros, el vencedor ha estat Oriol Villanueva, amb l'obra ‘Onírica’. Graduat en màster de Concept Art per la UA School de València, Villanueva s’ha especialitzat en creació de continguts multimèdia.

El jurat ha estat format per l’artista visual Carles Porta, la muralista Lily Brik, l’il·lustrador Matias Tolsà i la consellera i cap d'àrea de Cultura del Consell, Teresa Malla, actuant com a secretària Míriam Arnaz, tècnica de Cultura del Consell. 

Carballo, Groza i Villanueva, guanyadors del II Premi Il·lustració del Segrià
comentaris