7, 8 i 9 de juliol

Propostes per a un cap de setmana cultural al Segrià

Comença el cicle Sardanes a la Fresca d'Alcarràs, a Torrebesses es podrà visitar l’exposició del 3r Premi d’Il·lustració del Segrià i s'oferiran activitats dinamitzadores al Museu Etnològic Casa Jan d’Almenar i al Museu d’Història Local Pepe Guillermo d’Almatret
16a edició de la Volta Comarcal-Sardanes a la Fresca a Alcarràs 
- Foto: CCS
photo_camera 16a edició de la Volta Comarcal-Sardanes a la Fresca a Alcarràs - Foto: CCS

Del 7 al 9 de juliol el Segrià es prepara per a un cap de setmana cultural. A Alcarràs comença el cicle Sardanes a la Fresca, a Torrebesses es podrà visitar l’exposició del 3r Premi d’Il·lustració del Segrià i s'oferiran activitats dinamitzadores al Museu Etnològic Casa Jan d’Almenar i al Museu d’Història Local Pepe Guillermo d’Almatret.

Sardanes a la Fresca a Alcarràs

Alcarràs viurà la 18a edició de Sardanes a la Fresca al Segrià-Volta comarcal de sardanes, una jornada amenitzada per la Cobla Vents de Riella. Hi haurà professorat de la Federació Sardanista de Lleida per ensenyar a ballar sardanes al públic.

3r Premi d’Il·lustració del Segrià a Torrebesses

Durant tot el cap de setmana (de 10 a 14 h i de 16 a 19 h i diumenge de 10 a 14 h), al Centre d'interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses es pot visitar l’exposició itinerant del 3r Premi d’Il·lustració del Segrià. En aquesta edició, les obres estan inspirades en el poema ‘Terra’, del llibre ‘Transparent’, de Josep Maria Nogueras.

Activitats dinamitzadores a Almenar i Almatret

S'oferiran activitats dinamitzadores al Museu Etnològic Casa Jan d’Almenar i al Museu d’Història Local Pepe Guillermo d’Almatret. Ambdues del projecte ‘Els Museus i les Col·leccions del Segrià. Cada espai, mil històries’.

El dissabte 8 a les 19 h el Museu Etnològic Casa Jan d’Almenar acollirà una jornada de portes obertes i la xerrada ‘De sargir i apedaçar a l’estrip estètic’, sobre la història del reaprofitament de la roba, a càrrec de la dissenyadora tèxtil Lluïsa Gabarra.

El diumenge 9 a les 10 h el Museu d’Història Local Pepe Guillermo d’Almatret també rebrà el projecte‘Els Museus i les Col·leccions del Segrià. Cada espai, mil històries’ amb una jornada de portes obertes. També hi haurà una visita guiada amb l’impulsor i el propietari del museu i l’equip d’espai híbrid de la UdL, amb els projectes Metamorfosi mecànica i ART ERA (videoart i activitats sobre les eines del camp).

Comentaris