Aitona arranjarà el carrer Major i la plaça de l’Ajuntament

El consistori oferirà una reunió informativa per al veïnat on s'explicarà el projecte i es resoldran dubtes sorgits de les obres de millora
Estat actual de la plaça de l'Ajuntament d'Aitona
photo_camera Estat actual de la plaça de l'Ajuntament d'Aitona

L’Ajuntament d’Aitona iniciarà l’1 de març l’arranjament del carrer Major, en el tram comprès entre els carrers Sèquia i Sant Gaietà, i de la plaça de davant de l’Ajuntament, amb l’objectiu de resoldre els dèficits en matèria de serveis i de mobilitat que presenten aquests dos espais i donar continuïtat a l’intens procés de millora de l’estat i les condicions de la via pública que està duent a terme el consistori.

Entrada del carrer Major d'AitonaEn el cas del carrer Major l’obra consistirà a renovar completament les xarxes de clavegueram i d'aigua potable per tal d’evitar fuites i adaptar-les a la normativa vigent. A més, també se substituiran les escomeses de tots els domicilis d’aquest vial i s’instal·laran nous hidrants contra incendis. Finalment, s’arranjarà el paviment del carrer amb noves llambordes i s’habilitaran nous punts de recollida d’aigua pluvial.

Aquests treballs tindran una durada aproximada de tres mesos, tenen un cost de 151.000 euros i compten amb una subvenció del Pla de Foment Territorial del Turisme

Les obres també es faran extensives a la plaça de davant de l’Ajuntament. Així, seguint la línia d’actuació que es va dur a terme en aquest mateix espai fa pocs anys, s’ampliarà la zona de vianants construint un nou paviment de llambordes on actualment hi ha jardineres i es dotarà la plaça de nou enllumenat i mobiliari urbà. Aquests treballs, finalment, comportaran que els aparcaments per a vehicles que hi havia davant del consistori ara s’ubicaran a un costat de la plaça.

L’Ajuntament d’Aitona, per tal d’involucrar el veïnat en aquestes reformes, ha organitzat una jornada informativa per aquells interessats el proper dimecres 24 de febrer a les 13 hores a la Sala de Plens de l’Ajuntament. En aquesta sessió es donaran detalls sobre el projecte i es podran plantejar suggeriments de millora.

comentaris