S'estrena la 'Ruta Robert Capa a Aitona. L’ofensiva republicana de 1938'

Amb ella, el municipi del Segrià convida a descobrir la seva riquesa paisatgística, històrica i cultural

Ruta Robert Capa a Aitona 2021 ©Territoris
photo_camera Ruta Robert Capa a Aitona

Ahir diumenge 21 de novembre va tenir lloc la presentació de la ‘Ruta Robert Capa a Aitona. L’ofensiva republicana de 1938’, una proposta cultural, paisatgística i de memòria històrica que vol recordar el pas del mític fotoperiodista pel sud del Segrià durant la Guerra Civil espanyola.

Aquesta ruta té l’objectiu de seguir nodrint el projecte de Fruitruisme 

'Robert Capa a Aitona' arrenca a Serrabrisa, una de les elevacions del municipi on precisament s'ha habilitat un aparcament per deixar els vehicles i recórrer tranquil·lament la nova ruta.

En total cobreix una distància de prop d’un quilòmetre per l’entorn d’Aitona i consta d’un total d’onze estacions.

Ruta Robert Capa - Aitona

En cadascuna d’elles s’hi han habilitat plafons informatius en diferents idiomes on s’explica detalladament les passes del fotoperiodista Ernö Friedmann -conegut amb el pseudònim Robert Capa- per Aitona el 7 de novembre de 1938.

Al principi de la ruta, a més, també hi ha quatre panells on es parla de la figura de Capa i de l’origen de les seves fotografies

Robert Capa va documentar fotogràficament la darrera ofensiva de l’exèrcit republicà a Catalunya durant la Guerra Civil espanyola, que pretenia arribar a Fraga i facilitar la retirada de les tropes que portaven lluitant a l’Ebre des del 25 de juliol.

L’atac va tenir com a escenari diversos emplaçaments de La Serrabrisa i va ser repel·lit de forma contundent per les tropes franquistes.

Ruta Robert Capa a Aitona

Comentaris