Tradició i emoció es donen de la mà a la Festa d’Homenatge a la Vellesa d’Aitona

Homematge a la Vellesa Aitona 2018_2
photo_camera Els participants a la festa juntament amb les autoritats i les pubilles i hereus

Un any més Aitona va agrair la tasca i els valors que aporten a la societat les persones grans de la vila amb la tradicional Festa d’Homenatge a la Vellesa. La jornada, organitzada per l’Ajuntament i la Congregació de Germanetes dels Ancians Desemparats –amb la col·laboració de l’Associació de Jubilats d’Aitona i la Diputació de Lleida-, va aplegar uns 350 aitonencs i aitonenques de més edat en els diversos actes celebrats.

La Festa d’Homenatge a la Vellesa va arrencar a les 11 h amb una missa solemne a la capella de la residència de les Germanetes, presidida pel Bisbe de Lleida, Salvador Giménez; amb l’assistència del Pare Joan Maria Mayol, rector del Santuari de Montserrat, de les autoritats i de les Pubilles i Hereus de la vila. L’acte va ser amenitzat per les veus del Cor Etosca.

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va expressar a l’inici de l’acte que dies com el d’avui em semblen importants per reivindicar el valor de les persones grans i el gran actiu que representen per a la societat. A més, ha volgut recordar que enguany la vila commemora el 175 aniversari del naixement de Santa Teresa Jornet, filla il·lustre del poble.

Un cop acabada la missa, es va celebrar un petit refrigeri per a tots els assistents i tot seguit una xerrada explicativa a càrrec del Pare Mayol sobre la Devoció a la Verge de Montserrat al món i les Confraries.

Ja al migdia, la jornada festiva va prosseguir amb el tradicional dinar de germanor i el lliurament de les plaques commemoratives a les persones que enguany compleixen 80 anys i als matrimonis que celebren les noces d’or. A més, els assistents van poder gaudir de la projecció del vídeo Un passeig per l’Aitona de Santa Teresa Jornet. La jornada va finalitzar ben entrada la tarda, després de la sessió de ball, amb xocolata desfeta i coca per a tots els participants.

Comentaris