Aitona porta els turistes al camp a collir cireres

L'acció es complementa amb un tast de productes locals i pretén donar a conèixer altres fruites de producció a la zona

Turistes collint cireres a Aitona
photo_camera Turistes collint cireres a Aitona

Una quarantena de turistes d'arreu de Catalunya s'han donat cita aquest dissabte al municipi d'Aitona (Segrià) per conèixer el procés de floració de l'arbre fruiter i collir uns 200 quilos de cireres. Es tracta d'una iniciativa que s'emmarca en la campanya de Fruiturisme per donar a conèixer altres fruites de producció a la zona a banda del préssec, la nectarina i el paraguaià. Així mateix, l'acció pretén apropar productors i consumidors sense intermediaris perquè els visitants posin en valor la fruita cultivada fins al moment òptim de consum. La iniciativa, que es repetirà aquest diumenge amb una cinquantena de visitants més, també inclou la degustació de productes locals com el formatge, la secallona i la xocolata.

La recollida de cireres és una nova proposta de la campanya de Fruiturisme per donar a conèixer als turistes el procés de cultiu de l'arbre fruiter i altres fruites de producció a la zona. "A Aitona produïm molt préssec, nectarina i paraguaià, però també tenim produccions en menor quantitat que també són importants", ha explicat el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Aitona, Jordi Vidal, qui ha afegit que en un futur també s'organitzaran activitats per collir nous i figues.

En el marc de l'activitat, cada participant ha pogut collir fins a cinc quilos de cireres amb l'opció d'adquirir-ne més acordant un preu amb el productor. L'acció ha tingut una bona acollida per part dels turistes, els quals han esgotat les places disponibles per participar a la iniciativa. De cara futures edicions, el consistori no descarta ampliar el nombre de dies per dur a terme l'activitat.

Comentaris