27.10.2021 |
Territoris.cat

Aitona potencia la seva aposta per l’emprenedoria en el món rural

Positiu balanç municipal de les primeres Jornades d'Emprenedoria Agrària del Baix Segre

Aitona l’emprenedoria en el món rural 3 interior
El projecte ha comptat amb la participació de reconeguts professionals del sector i emprenedors locals
Aitona potencia la seva aposta per l’emprenedoria en el món rural

La Sala de Plens de l'Ajuntament d'Aitona va ser la seu els passats dies 11 i 12 de novembre de la primera edició de les Jornades d’Emprenedoria Agrària del Baix Segre, un projecte innovador al municipi i a la comarca organitzat pel consistori. Al llarg de dos dies, es van portar a terme diverses conferències a càrrec de contrastats professionals del sector que van posar sobre la taula el paper del jovent i dels emprenedors davant els reptes actuals i de futur que presenta l’explotació agrària.

Les jornades van tractar el paper del jovent i dels emprenedors davant els reptes actuals de futur a l'explotació agrària 

Les Jornades van començar divendres a la tarda amb l’acte de presentació i amb una ponència a càrrec del cap del Servei de Formació Agrària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Joan Salvador; i una conferència de la psicòloga Jovita Latorre.Aitona l’emprenedoria en el món rural 1 texte

Durant la sessió es van tractar qüestions com l’aposta per la formació i l’actualització dels coneixements dels joves que volen dedicar-se a l’agricultura; la incorporació del jovent al mercat laboral; la importància d’adquirir nous reptes i abandonar la zona de confort; la necessitat professionalitzar el sector; el treball amb les noves tecnologies o l’optimització dels recursos personals. A més, també van poder explicar la seva experiència als assistents dos joves productors locals que es dediquen al cultiu de productes com les nous i els calçots.

La professionalització del sector i les noves tecnologies, van centrar part de les ponències

Damià Jornet, regidor de Promoció Econòmica, va manifestar que “com a equip de govern un dels nostres compromisos és aconseguir dotar els joves aitonencs dels màxims coneixements i experiències necessaris perquè puguin comercialitzar els seus productes o liderar un projecte propi i de futur en el sector agrari”.

Dissabte 12 de novembre la Sala de Plens va acollir una matinal a càrrec del professor del Departament d’Administració d’Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals de la Universitat de Lleida i expert en emprenedoria, José M. Alonso; i de tres emprenedors locals. Com convertir una idea en un negoci, els primers passos de l’emprenedor novell o les experiències en el camp de l’emprenedoria, van ser alguns dels elements claus que es van sotmetre a debat amb els assistents.

Imma Benages, regidora de Joventut, afirma que “han estat dos dies sencers d’anàlisi i aprenentatge que de ben segur hauran servit per fer créixer entre els nostres joves la llavor de l’emprenedoria i reforçar i ampliar els coneixements d’aquells que ja es dediquen al món rural”.

Aitona potencia la seva aposta per l’emprenedoria en el món rural
comentaris