Aitona presenta en Tolí, el nou gegantó de la vila

El nom de la nova figura, inspirada en el gall, ha estat escollit pels veïns i veïnes del municipi a través d’un procés participatiu

Aitona presenta en Tolí, el nou gegantó de la vila inerior
photo_camera La presentació de la nova figura es va fer en el marc de la Festa Major de Sant Gaietà

Aitona compta des d'aquest passat diumenge amb un nou gegantó, el Tolí, el qual es va presentar públicament en el marc de la Festa Major de Sant Gaietà i del 15è Mercat Barroc de la Baronia d’Aitona. La figura, que acompanyarà la Tina i el Tano i que està inspirada en el gall emblema de l’escut de la vila, va estar bategada envoltat d’una gran expectació i amb la presència de centenars de veïns i veïnes i curiosos que no es van voler perdre cap detall de l'ocasió. 

Els aitonencs i aitonenques van estar els encarregats d’escollir el nom del nou gegantó a través d’un procés participatiu. El gall és una figura present a l'escut de la vila i que fa al·lusió a la llegenda entorn aquest animal que suposadament va alertar a la població d'un atac imminent dels àrabs i va permetre la salvació dels aitonencs i aitonenques. 

Un amic per a la Tina i en Tano, els altres dos gegantons nascuts el 2014

 El naixement d’en Tolí es produeix tres anys després de l'aparició dels gegantons Tina i Tano, que van ser presentats en societat durant la Festa Major de Sant Antolí de l'any 2014. Els noms d'aquests dos entranyables personatges, que representen la cultura pagesa i la vinculació de la població aitonenca amb l'agricultura, també van ser elegits a través d'un procés de participació i han esdevingut grans protagonistes en els darrers anys en nombrosos esdeveniments socioculturals. 

Comentaris