23.05.2022 |
Territoris.cat

Aitona reduirà l'IBI de les finques rústiques, en suport al sector de la pagesia

Reunió del Consell d'alcaldes del Segrià
Reunió del Consell d'alcaldes del Segrià
Aitona reduirà l'IBI de les finques rústiques, en suport al sector de la pagesia

L'Ajuntament d'Aitona té previst reduir l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) de les finques rústiques, com a mesura de suport al sector de la pagesia, així com al manifest que va presentar el Consell d'alcaldes del Segrià i la Noguera al Ministeri d'Agricultura i la Conselleria d'Agricultura instin la Comissió Europea.

L'alcaldessa d'Aitona Rosa Pujol ha demanat a la resta d'alcaldes del Consell d'alcaldes del Segrià i la Noguera que s'afegeixin a la iniciativa. Pujol, ha explicat que el 86,4% de les superfícies en producció de préssecs i nectarines de Catalunya es concentren a les comarques de Lleida, de les Garrigues, la Noguera, el Pla d'Urgell i el Segrià. De fet, Catalunya és la comunitat autònoma amb més superfície de producció d'aquesta fruita (28,2%) d'Espanya.

L'alcaldessa ha afegit que malgrat les mesures excepcionals establertes per la Comissió Europea per fer front a la situació generada pel vet rus, l'evolució dels preus de la campanya 2017, comparada amb la mitjana de 2012 a 2016, mostra clarament que cal adoptar mesures per evitar la greu pertorbació del mercat en préssecs i nectarines.

Les propostes del manifest
Entre les mesures aprovades hi ha la retirada immediata l'estoc existent als magatzems de fruita per alleujar l'excés d'oferta; estudiar la possibilitat d'implementar la retirada de la fruita d'os en verd; crear quotes de plantació que tinguin una limitació establerta amb els productors qualificats d'Agricultor a Títol Principal (ATP) o Agricultor Professional (AP); delimitar la massificació de grans explotacions per regularitzar el sector; i donar ajudes només als productors ATP i AP o empreses creades i gestionades per productors amb la mateixa qualificació.

Aitona reduirà l'IBI de les finques rústiques, en suport al sector de la pagesia
comentaris