Aitona recupera la processó de Santa Teresa Jornet després de 19 anys

Aquest divendres s'ha celebrat una multitudinària processó pels carrers del municipi amb la imatge de la Santa que ha tingut com a destí la seva casa natal 

La processó de Santa Teresa Jornet recorre els carrers d'Aitona, acompanyda de les religioses
photo_camera La processó de Santa Teresa Jornet recorre els carrers d'Aitona, acompanyda de les religioses

En el marc dels actes del Dia de la Gent Gran, Aitona ha volgut retre homenatge a qui va fundar la Congregació de Germanetes dels Ancians Desemparats fa 125 anys a Aitona. I s'ha fet a través d'una processó que s'ha iniciat davant la residència de les Germanetes amb l'acompanyament de la Banda de Cornetes i Tambors de Fraga i que ha seguit fins a arribar davant la casa natal de Santa Teresa on s'ha llegit l'acta de la fundació de la casa asil.

L'alcaldessa d'Aitona Rosa Pujol amb les pubilles i hereusFeia 19 anys que la imatge de la Santa no sortia en processó i aquest any l'Ajuntament ha volgut recuperar aquesta tradició en motiu del 125è aniversari del retorn de Santa Teresa a Aitona per fundar la casa asil. L'Alcaldessa d'Aitona Rosa Pujol, en la seva intervenció, ha destacat que Santa Teresa va voler posar una llavor del seu projecte d'amor i entrega als desvalguts en el poble que l'havia vist néixer i créixer, tot afegint que em sento orgullosa de poder comptar, al meu poble, amb una institució que treballa incansablement per fer la vida una mica més fàcil a les persones necessitades i vulnerables, i ha finalitzat el parlament amb un profund agraïment dirigit a les germanetes de la Congregació: Vosaltres sou un pilar important en la vida de moltes persones grans. Formeu part del dia a dia de molts ancians, de qui teniu cura i a qui oferiu tota la vostra estimació.

Els actes han seguit amb la missa solemne presidida pel Bisbe de Lleida Salvador Giménez, amb l'acompanyament musical del Cor Etosca, la veneració de la relíquia de la Santa i el cant del seu himne.

Comentaris