Aitona rep la visita de l’escolania del Pilar de Saragossa

L’Ajuntament presentarà aquest juliol la nova campanya Aitona en fruita d’aquest 2017

Aitona rep la visita de l’escolania del Pilar de Saragossa 1 interior
photo_camera Els alumnes han gaudit del paisatge d'Aitona i conèixer de prop el món fructícola

Una trentena d’alumnes de Primària de l’escolania del Pilar de Saragossa han viatjat aquest dimecres 28 de juny fins a Aitona per descobrir el seu paisatge i conèixer de primera mà el món fructícola local.

La comitiva, acompanyada pels seus professors, ha participat d’una ruta pels camps fruiters aitonencs, guiada per un pagès local. L’experiència forma part del projecte Fruiturisme, que des del 2012 porta a terme l’Ajuntament amb l’objectiu d’atraure persones i col·lectius interessats en el món de la fructicultura, i suposa l’última visita d’un grup d’escolars en el marc de la campanya Aitona en flor 2017.

Els infants han pogut veure el paisatge característic que ja mostren aquests dies els arbres fruiters i han pogut comprovar de primera mà com es recull la fruita; i un cop realitzada la visita, l’escolania s’ha dirigit a la sala de plens de l’Ajuntament on han conegut el projecte de Fruiturisme a través d’una sessió de vídeo i han gaudit d’un tast de fruita local.

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, ha valorat la visita com "una passa més en l’aposta de l’Ajuntament per donar a conèixer i difondre la qualitat i varietat úniques de la fruita aitonenca i per explicar arreu els valors d’honradesa, treball, esforç i fermesa que demostren dia rere dia els nostres pagesos”.

D'altra banda, el pròxim mes de juliol està previst la presentació des de l'Ajuntament de la campanya Aitona en fruita, la qual, un cop més, permetrà acostar als veïns i visitants el procés que se segueix per obtenir la fruita que es produeix a l’entorn; visitar els camps; poder tastar directament de l’arbre préssecs, nectarines, paraguaians i platerines; conèixer com es manipula la fruita a la cooperativa abans d’enviar-la al mercat; i comprar fruita per endur-se-la a casa.

Comentaris