Aitona s’uneix al projecte ‘Experiencia España en Floración’ per potenciar el turisme rural

La iniciativa ressalta el valor turístic de la floració i treballa per a la creació de sinergies entre territoris de l’interior

Representants municipals i d'España en Floración a FITUR
photo_camera Representants municipals i d'España en Floración a FITUR - Foto: Ajuntament d'Aitona

Aitona s’incorpora aquest 2024 al projecte 'Experiència Espanya en Floració’. Es tracta d’una iniciativa promocional que destaca el potencial turístic de la floració en diferents punts de la geografia peninsular. Fent valdre l’atractiu d’aquest fenomen natural lligat als camps d’arbres fruiters, Aitona s’uneix a la iniciativa, que treballa per a la creació de sinergies entre territoris similars a través del Club España en Floración.

L’alcaldessa aitonenca, Rosa Pujol, ha destacat que “Aitona és el primer municipi català en unir-se a aquesta proposta de col·laboració, la qual cosa ens fa sentir molt orgullosos”

L'alcaldessa ha afegit que l’establiment de vincles amb altres territoris és un dels valors fundacionals del projecte Fruiturisme, que ja en els seus inicis va teixir complicitats amb altres projectes i entitats de turisme d’àmbit català, espanyol i, fins i tot, del Japó. Està previst que l’Ajuntament presenti públicament el projecte en els propers mesos.

Aquesta iniciativa d’Agromarketing Spain, destacat pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme com una de les experiències turístiques més innovadores dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, ha creat un nexe d’unió entre poblacions que puguin beneficiar-se del valor turístic de la floració, formant una xarxa entre les administracions, les empreses de turisme i restauració i les associacions per tal de repercutir en el dinamisme de l’Espanya i la Catalunya rural. L’objectiu final és definir un tour de la floració de referència en el turisme d’interior.

Les floracions participants estan connectades per eines digitals i activitats culturals, gastronòmiques i esportives organitzades de forma individual o conjunta. En aquest sentit, Aitona ja és present a la plataforma principal del projecte, www.floracion.es. A més, els mitjans d’España en Floración donen a conèixer les dades relatives als estats meteorològics de la floració, així com informació de servei per a les persones interessades a visitar els diferents territoris. Des de la plataforma, les persones visitants podran reservar experiències de floració, allotjaments, restaurants i visites guiades.

En el marc d’aquest projecte, també destaca la iniciativa 'Floración Accessible’, que treballa per facilitar el gaudi de la natura per part de persones amb alguna limitació física.

Comentaris