El municipi celebra l'arribada dels Camins de l'Or Líquid amb aquest audiovisual sobre el 'Kylatt'

Alcanó mostra l'abast del seu oli més prèmium en un vídeo amb l'estrella Michelin Oriol Ivern

Praedium Kylatt, oli fruits de ponent alcanó - cedida per Santi Bonet
photo_camera El Praedium Kylatt, l'oli protagonista de l'audiovisual - Cedida per Fruits de Ponent

Els Camins de l'Or Líquid tindran la seva propera parada al municipi d'Alcanó. Per l'arribada de l'itinerari virtual, des de l'Ajuntament d'Alcanó i el grup Fruits de Ponent s'ha preparat un vídeo molt especial on es veu tot el laboriós procés de producció de l'oli, des de recol·lecció de les olives fins a la mòlta d'aquestes i l'embotellament, després del qual és transportat arreu. Al vídeo, observem com l'oli viatja des del Segrià Sec fins a la zona alta de Barcelona, al restaurant Hisop del xef i estrella Michelin Oriol Ivern Bondia, qui elabora una recepta plat amb l'oli Praedium Kylatt de la cooperativa.

Oriol Ivern, xef de l'Hisop:

Kylatt és un oli tan personal, amb tant caràcter, que ens ajuda a transmetre coses al nostre restaurant

L'oli Kylatt té cos i ànima, qualitat per dins i per fora, ja que és Medaille Gourmet Or dels premis parisencs AVPA i també va guanyar el premi Or de l'Associació de Publicitat de Catalunya pel seu encisador packaging, que el presenta en una ampolla blava i amb motius florals, digna de guardar després de la seva consumició. Santi Bonet, Coordinador del Molí d'Alcanó (Fruits de Ponent), explica que amb aquest vídeo s'ha volgut “fer incidència en què aquest és un producte de molta qualitat i fruit d'un procés molt laboriós”. La idea del vídeo era deixar clar que la qualitat d'aquest oli s'aprecia “d'Alcanó al món”, i “que pot arribar a llocs tan importants com les cartes dels restaurants amb estrella Michelin”, afegeix Bonet. “Es tracta d'un oli prèmium que surt de la nostra terra per arribar a qualsevol raco de l'alta gastronomia. Això demostra les possibilitats i qualitat extrema que té aquest oli verge extra, amb la tota la seva essència i presència”.

 

Bonet també explica que amb el vídeo també sha volgut "posar en valor la feina dels socis que, en plena pandèmia, han sortit a collir i transportar les olives", i finalment, la "de tota una zona l'economia de la qual es basa en un conreu tan especial i característic com ho és el de l'olivera".

Els olis de Fruits de Ponent afloren a través de les seves dues marques: 'L'Or de Ponent', l'oli verge extra amb DOP Les Garrigues elaborat a partir d’olives arbequines; i 'Praedium Kyllat', l'estrella de l'oli d’oliva verge extra, 'Special Selection’, elaborat a partir de camps seleccionats i de les olives arbequines recol·lectades a principis d’octubre

Per la seva banda, l'alcalde d'Alcanó, Xavier Prunera, manifesta que amb aquest vídeo s'ha volgut "descobrir i realçar tot el procés de producció de l'oli", el qual, "d'inici a final, involucra la gent del municipi, des d'un pagès del poble fins el Molí d'Alcanó", que treballen en tot el procés de producció perquè aquest "oli estrella arribi als plats i restaurants més selectes i d'arreu", com ho fa, en aquest cas, fins al reputat Hisop de Barcelona.

Els Camins de l'Or Líquid en edició virtual

El Consell Comarcal del Segrià ens convida un any més a redescobrir els racons més entranyables del Segrià Sec amb través dels Camins de l'Or Líquid amb aquesta proposta d'activitats que posa en alça tots els beneficis de l'oli d'oliva verge extra, així com els productors de proximitat d'aquesta clau nutricional de la nostra dieta.

Alcanó és la quarta de les set parades de l'itinerari d'aquesta 12a edició

Enguany, degut a la pandèmia, el Consell Comarcal del Segrià ha substituït els tradicionals esmorzars a les cooperatives per tallers, xerrades i receptes de cuina al seu canal de Youtube, concursos radiofònics i una campanya de publicitat per promoure la compra virtual.

A més, el cicle Camins d'or líquid compagina l'activitat amb un concurs radiofònic en el qual participa l'emissora UA1, en què els oients podran seguir les càpsules informatives referents al municipi d'Alcanó i guanyar un lot d'oli d'oliva verge extra.

Comentaris