Alcarràs activa a la Biblioteca Joaquim Montoy un servei de préstec de jocs de taula

S’ofereix a les famílies del municipi fins a 35 diferents jocs de taula per a totes les edats
La biblioteca d'Alcarràs ofereix un servei de jocs de taula. Foto: Ajuntament d'Alcarràs
photo_camera La iniciativa permet gaudir del lleure dins del grup habitual de convivència

L’ajuntament d’Alcarràs ha activat aquesta tardor a la Biblioteca Joaquim Montoy un nou servei gratuït per les famílies: el préstec de jocs de taula per totes les edats. A hores d’ara, n’hi ha disponibles trenta-cinc de diferents i l’èxit del nou servei ha estat rotund. Així ho explica Gerard Companys, regidor de Cultura: “malauradament, durant aquests darrers mesos, tothom hem vist com ha canviat la realitat quotidiana i, especialment pel jovent i la quitxalla, s’han reduït les opcions d’oci. Dins d’aquest context de pandèmia al qual sortides i desplaçaments s’han de reduir al mínim, cal explorar altres opcions de lleure”, assenyala.

Dins del llistat de jocs de taula disponibles, n’hi ha de tots els tipus i per totes les edats i, a la Biblioteca, es presenten acompanyats d’una fitxa descriptiva a la qual es detalla quants jugadors fan falta per gaudir-ne d’una partida, l’edat per la qual estan pensats i, també, el temps habitual de duració d’una partida tipus. Tot plegat, s’acompanya d’una breu descripció del joc per tal de permetre a cada usuari triar aquell que més s’adapta a les circumstàncies i necessitats de la seva família. Entre els jocs disponibles; podem citar, per exemple; Cluedo, Rummikub, Dixit, Codi Secret o el Rei dels Daus.

“He triat jocs de tot tipus; des de clàssics per tothom coneguts fins a altres de caire més novedós; però tots tenen en comú el ser respectuosos amb tots els col·lectius i el permetre gaudir d’una estona de diversió i companyonia dins del grup habitual de convivència”, explica Companys.

El rotund èxit del nou servei – hi ha hagut dies sense cap joc disponible- fa que, des del consistori, es valori la possibilitat d’ampliar el llistat de propostes a disposició.

Comentaris