Alcarràs autoritza a una empresa local a producció d'hidrogen per combustible de vehicles

El projecte de Fruits de Ponent conjuntament amb els parcs solars previstos al terme de Montagut,  posiciona Alcarràs de manera immillorable per aprofitar les oportunitats de l'economia verda i ens situa en el desitjable camí de la suficiència energètica
Ajuntament d'Alcarràs
photo_camera Ajuntament d'Alcarràs

L'Ajuntament d'Alcarràs va aprovar en el Ple que es va celebrar aquest dijous, autoritzar al Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, ha produir i emmagatzemar hidrogen per utilitzar com a combustible de vehicles. El consistori va declarar la proposta d'utilitat pública, la qual cosa permetrà a l'empresa local a poder accedir als fons Next Generation per a la transició ecològica de la UE, o al projecte català Hidrogen Valley of Catalonia.

Instal·lacions de la cooperativa Fruits de Ponent portadaEl Grup Cooperatiu Fruits de Ponent té previst desplegar el projecte de generació d'hidrogen per a piles de combustible en les instal·lacions de la cooperativa. L'empresa instal·laria un electrolitzador d'1 MW, sistemes d'acumulació per entre 300 i 500 kg d'hidrogen, un dispositiu de generació elèctrica amb pila de combustibles d'1 MW i una estació de servei d'hidrogen HRS per vehicles lleugers i pesants.

Fruits de Ponent, s'ha plantejat ja a renovar el seu parc mòbil amb vehicles propulsats amb pila de combustible els quals garantirien que, tal es recomana per garantir la viabilitat d'infraestructures com la que es planteja, existeixin en la rodalia de la planta un mínim de vint vehicles que funcionin amb hidrogen verd

vall-hidrogen-verd-catalunya-sud-9L'alcalde d'Alcarràs, Jordi Janés, ha valorat de forma molt positiva un projecte que, juntament amb els parcs solars previstos al terme de Montagut que permetrien produir fins a 350 MWp, posiciona Alcarràs de manera immillorable per aprofitar les oportunitats de l'economia verda i ens situa en el desitjable camí de la suficiència energètica. Manel Ezquerra, primer tinent d'alcalde, ha destacat també el valor d'un projecte que confirma "el lideratge d'Alcarràs i les seves empreses" i permet intuir un futur "de prosperitat".

Des dels grups municipals d'ERC i el PSC també s'ha donat suport a la declaració d'utilitat i interès públics i s'ha valorat positivament la proposta de Fruits de Ponent.

Pila d'Hidrogen en un v ehicle elèctricEn el decurs del Ple, el consistori també va aprovar l'Ordenança Reguladora de les Condicions de Localitzacions i Accessos als Centres de Culte en el Municipi, i la modificació del Reglament de l'Escola Bressol per tal que es puguin atendre les peticions formulades per les famílies usuàries en el procés de participació que es va activar aquest hivern.

Comentaris